Новият земеделски министър Кирил Вътев се закани да намали консултантите

...
Новият земеделски министър Кирил Вътев се закани да намали консултантите
Коментари Харесай

Земеделският министър дава път на производителите и реже консултантите


Новият аграрни министър Кирил Вътев се закани да понижи консултантите и да даде път на тези, които вършат действителния артикул. Пред БиТиВи министърът изясни, че екипът му е доста сериозен, експертен и съобщи, че няма да работи с даден съответен отрасъл, а ще цели да се поделят браншовете на агрохранителната верига от полето до масата, което е същината.

Той не счита, че уеб сайтът на служебната власт за цените на храните може да даде някакъв резултат за събаряне на цените на храните. Няма министерство в България, което да смъкна цените на храните или пък да ги вдигне. Освен пазарът няма кой да вдигне и да смъкна цените, сподели Вътев. Крайно време е българските производители и преработватели да си дадат сметка, че се конкурират с мощни кооперативи, добави земеделският министър.

Едно от най-важните неща, които би трябвало да се трансформират е ориентацията на производителите към пазарен триумф, посочи Кирил Вътев.

Той чака инфлацията да спадне тогава, когато в конкуренцията на пазара на дребно стартират да смъкват цени някои, с цел да продават по-добре. " С пожелания, апели и уеб сайтове не може да стане, единствено с конкуренцията може да стане - да падне инфлацията и цените на храните ", акцентира земеделският министър.

Относно вносът от Украйна и българските земеделци, Вътев бе безапелационен, че подхваща съществени ограничения и се търсят нови пазари за вноса на храните от Украйна. Един от огромните проблеми у нас е неналичието на правилни статистически данни и не е сериозен да се събират по телефона, уточни той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР