Новият Закон за социалните услуги предвижда да се подобри процесът

...
Новият Закон за социалните услуги предвижда да се подобри процесът
Коментари Харесай

Министър Петков: Законът за социалните услуги ще подобри тяхното качество и достъпност

Новият Закон за обществените услуги планува да се усъвършенства процесът на обмисляне на услугите на национално равнище. Акцент в плана е повишението на качеството на услугите, подобряването на квалификацията на експертите в тях и обезпечаването на по-добра досегаемост. Това сподели министърът на труда и обществената политика Бисер Петков на конференция в Ямбол след визитата си в Комплекса за обществени услуги за деца и възрастни в града.

Заедно с кмета на община Ямбол Георги Славов и народния представител Юлиян Папашимов той се срещна със чиновниците, потребителите и активността на Център за социална поддръжка „ Усмивка ”, Дневен център за деца с увреждания „ Дъга ”, Център за обществена рехабилитация и интеграция и Център за настаняване от фамилен вид за деца и младежи.

Законопроектът на Министерството на труда и обществената политика планува да се сътвори Агенция за качеството на обществените услуги, която ще лицензира доставчиците на обществени услуги, ще създаде стандарти за тяхното качество и ще следи дали се съблюдават правата на потребителите им. Агенцията ще реализира и последващия надзор, като съблюдава дали се съблюдават стандартите за качество и ще управлява ефикасността на услугите, сподели министър Петков. Много е значимо да има самостоятелна оценка на потребностите на всеки консуматор. Достъпността на услугите ще се разшири посредством регламентирането на общодостъпни услуги, свързани с консултиране, информиране, помощ при практикуване на права, изясни той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР