Новият ядрен опит на Северна Корея - този път на

...
Новият ядрен опит на Северна Корея - този път на
Коментари Харесай

Китай и Русия разкритикуваха КНДР, Южна Корея се готви да приеме най-мощното оръжие на САЩ

Новият нуклеарен опит на Северна Корея - този път на атомна бомба, провокира голям брой реакции в целия свят. Всички до една бяха неоправдателни по отношение на режима в Пхенян.
Китай осъжда пламенно новия нуклеарен опит, като по едно и също време изисква Пхенян да престане да усложнява ситуацията с " жестове, които не обслужват ползите му ", съобщи БГНЕС. Правителството на Китай показва безапелационен митинг, се споделя в декларация на министерството на външните работи на КНР, оповестена на формалната му страница.
Русия също изрече своите запаси, като предизвести КНДР, че продължаването на сходни дейности може да докара до съществени последици за Пхенян.
" Изразяваме дълбока угриженост по отношение на оповестеното на 3 септември от КНДР тестване на термоядрено взривно устройство за междуконтинентална балистична ракета. Не може да не провокира страдание фактът, че управлението на КНДР със своите дейности основава сериозна опасност за мира и сигурността на Корейския полуостров и в района като цяло. Продължаването на тази линия може да провокира съществени последици за самата КНДР ", написа в публично заявление на съветското външно министерство, представено от Агенция " Фокус ". От там означават, че " следващото демонстративно неуважение от Пхенян на съответните резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и нормите на интернационалното право заслужават най-решително наказание ".
Президентът на Южна Корея Мун Че-и пък изиска КНДР да бъде осъдена най-строго поради осъществения нуклеарен опит. Южнокорейските управляващи са подготвени да обсъдят разполагането на " най-мощно тактическо оръжие на Съединени американски щати " на своя територия в светлината на новото нуклеарно тестване на КНДР, съобщи южнокорейската организация Ренхап. Сеул ще упорства също за приемане на най-строги наказания против комунистическия режим на Севера.
Както към този момент бе обявено, Северна Корея разгласи, че е направила сполучливо тестване на водороден заряд, който може да бъде употребен като бойна глава за междуконтинентална балистична ракета.
Българското външно министерство също излезе с публична позиция. " Тази поредна тежка провокация е съществено нарушаване на съответните резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и на съглашението за гаранциите на МААЕ. България изрично осъжда сходни дейности, които водят до в допълнение повишение на напрежението в района и съставляват опасност за международния мир и сигурност. Призоваваме КНДР да приключи един път вечно своята нуклеарна и балистична стратегия по повсеместен и необратим метод, изпълнявайки в цялостна степен своите интернационалните задължения, както и да се ангажира с градивен разговор с интернационалната общественост за намирането на излаз от обстановката по кротичък път ", написа в известието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР