Новият вариант на COVID-19 не е бедствие и някои хора

...
Новият вариант на COVID-19 не е бедствие и някои хора
Коментари Харесай

Микробиолог: Новият вариант на COVID-19 не е бедствие

Новият вид на COVID-19 " не е злополучие " и някои хора може " мощно да надценяват обстановката ".

Това съобщи микробиологът професор Калъм Семпъл. Днес той прикани за успокоение, настоявайки че имунизациите " към момента евентуално ще ви предпазят от тежко заболяване ", написа.

Калъм Семпъл сподели пред BBC Breakfast, че поддържа новите ограничавания за пътешестване в Южна Африка, Намибия, Лесото, Ботсвана и Зимбабве, само че добави: " Това не е злополучие. Мисля, че някои от моите сътрудници мощно надценяват обстановката ".

" Имунитетът от имунизацията към момента евентуално ще ви защищити от тежко заболяване.

Може да получите подсмърчане, главоболие или гадна простуда, само че шансът ви да влезете в болница или интензивно лекуване или да умрете е доста понижен от имунизацията ", успокои проф. Калъм Семпъл.

Той сподели, че въпреки че може да не е допустимо да се спре идването на разновидността в Обединеното кралство, към момента е значимо да се отсрочи идването му.

" Ако можете да забавите навлизането на вируса във вашата страна, това ви дава повече време за вашата бустерна акция, с цел да го изпреварите ", продължи специалистът. " Това също по този начин дава на учените повече време да схванат повече за вируса, ако има нещо, за което в действителност би трябвало да се тревожим ", счита имунологът

Запитан какви други ограничения счита за целесъобразни, проф. Калъм Семпъл сподели, че поддържа наложителните маски за лице в магазините и в градския превоз, както и миенето на ръцете.

Професор сър Андрю Полард, шеф на групата за ваксини в Оксфорд, сподели, че " извънредно малко евентуално е да се случи рестартиране на пандемия измежду имунизирано население, каквото видяхме предходната година ". Говорейки пред програмата Today на Радио 4, той също по този начин настоя, че имунизациите могат да бъдат ефикасни за попречване на съществени болести като разновидността " Омикрон ".

Снощи Световната здравна организация дефинира по този начин наречената разновидност " Омикрон " като притеснителна.

Това принуди страни, в това число Англия и Съединени американски щати да затворят границите си с шест страни от Южна Африка, зоната на хипотетичен генезис.

Внезапната поява на разновидността тази седмица провокира суматоха на Острова. Учени предизвестиха, че може да е резистентен на ваксини, а здравният министър Саджид Джавид заплаши да наложи още веднъж локдаун, в случай че е належащо.

В бързане да ограничи разпространяването, Европейски Съюз прекрати всички полети до Южна Африка, откакто първият случай беше доказан в Европа. Англия към този момент беше сложила шест народи в " аления лист " за пътешестване - и беше подготвена да добави още две нощес.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР