Новият Център за комплексна подкрепа на лица с увреждания, който

...
Новият Център за комплексна подкрепа на лица с увреждания, който
Коментари Харесай

Новият Център за подкрепа на лица с увреждания в Бургас започва прием на документи за потребители

Новият Център за сложна поддръжка на лица с увреждания, който се обитава в партера на блок 42 в ж.к. „ Братя Миладинови “ в Бургас, стартира банкет на документи за консуматори на обществената услуга.
Центърът към този момент е изцяло приключен и оборудван с всички нужни уреди за рехабилитация и терапия като масажна софа, велоергометър, стълба за рехабилитация, шведска стена, топки, дюшеци, многофункционални модули, уреди за дейна готовност на глезена става и за дейна готовност на раменна става, сензибол, софа с регулираща се височина за използване на кинезитерапевтични методики и други
Живущите в община Бургас по сегашен адрес кандидат-потребители могат да подават заявки всеки работен ден от 9.00-12.30 часа и от 13.30 - 17.00 часа, на място в Центъра в ж.к. „ Братя Миладинови “ или на ул. „ Шейново “ № 24, ет. 3, стая 14 (сградата е известна още като някогашен Профсъюзен дом).
Капацитетът на Центъра е 30 лица за дневна услуга и 60 лица за почасови услуги. В него ще се дават интегрирани обществени и здравни услуги, фокусирани върху самостоятелните потребности на лицата с увреждания и поддръжка на фамилиите им, дневна грижа за поддръжка на лица с увреждания, почасови услуги в Центъра и мобилни услуги в домовете на потребителите, поддръжка на роднините и околните в грижата за подвластни членове на фамилията и възобновяване на трудовата им претовареност.
 Димитър Николов: По-добре цялостни зали и стадиони, в сравнение с цялостни лечебни заведения Димитър Николов: По-добре цялостни зали и стадиони, в сравнение с цялостни лечебни заведения
По случай Деня на българския спорт през днешния ден са отворени за гратис прилагане от жители вратите на плувен комплекс „ Парк Арена ОЗК&...
Допустими претенденти за прилагане на услугите са пълнолетни лица с трайни увреждания, с ограничавания или в неспособност за самообслужване, притежаващи годно уверение от ТЕЛК/НЕЛК. За интервала на плана потребителите няма да заплащат месечна такса.
Необходимите документи, които би трябвало да бъдат подадени за прилагане на обществената услуга са заявление по пример, документ за идентичност (за справка), документ за идентичност на законния представител – родител, аставник, настойник (за справка) – при положение, че претендентът е подложен под цялостно или отчасти забраняване, експертно решение на ТЕЛК/ НЕЛК (копие), протокол на ЛКК, настояща епикриза, етапна епикриза или различен медицински документ, доказващ, че претендентът е с ограничавания или в неспособност за самообслужване (копие) и уверение за настойничество/попечителство (копие) - при положение, че претендентът е подложен под цялостно или отчасти забраняване.
Заявлението-образец може да бъде изтеглено от уеб страницата на Община Бургас на: https://www.burgas.bg/bg/obyavi-i-saobshteniya/obyavlenie или да бъде получено на място в Центъра или на ул. „ Шейново “ № 24.
В Центъра за сложна поддръжка на лица с увреждания има стая за дейни занимания, зала за лечебна физкултура, медицински кабинет, кабинет на психолог, зала за арт и трудотерапия и зала за самостоятелна работа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР