Новият треньор на ЦСКА Люпко Петрович разкри пред bTV причините,

...
Новият треньор на ЦСКА Люпко Петрович разкри пред bTV причините,
Коментари Харесай

Люпко Петрович: Липсва ни голяма звезда

Новият треньор на ЦСКА Люпко Петрович разкри пред bTV аргументите, които го накараха да застане отпред на " алените ".
 ЦСКА притегли испански защитник с 93 мача в Примера дивисион
Той разяснява положението на отбора и метода за излизане от рецесията. Сърбинът взе отношение и по тематиката за селекцията и отсъствието на Николай Бодуров от групата за мача с Черно море.

" Шефът на ЦСКА ми беше началник и в Литекс и е мой другар. Той ме накара да дойда. Докато съм тук, съм разполагаем на играчите, хората и управлението, на всички. 24 часа! Ще се посветя на ЦСКА. Ще прескочим тази дребна рецесия, която ни налегна. Знам, че можем и по-добре, само че не го демонстрираме. За това съм убеден, че ще излезем от нея като спечелили и ще зарадваме и почитателите, тъй като това чакат от нас.

В последните години работих във Виетнам и в Руанда. Ставам всяка заран в 6:30 ч. Не дремя денем, непрекъснато съм в придвижване и се прибирам у дома към 10 ч. вечерта. Това ми е ритъмът. На ден имам две тренировки - заран и следобяд, а може и трета да изкарам. Имам сила да работя и да опитам да слага нещата на място тук. Моят другар и президент на клуба Гриша Ганчев не искаше да ме натоварва доста. Искаше малко да работя, само че не изцяло, да съм тук и да не съм. Сега пристигна моментът, в който би трябвало всички да бъдем дружно, 24 часа.

Добри Митов е доста надарен треньор, добър човек и темперамент. Всички работим за една цел. Но може би и за играчите не беше ясно с кого да приказват, с кого да не приказват. Може би нямаше изясненост. Но по този начин се случи. Ето, в този момент всичко им е ясно.

Лично аз мисля, че в ЦСКА сега няма звезди. Играчите не са неприятни. Добри са. Играят добър футбол, бележат голове, тичат, всичко. Но футболисти като Меси, който взима топката и взема решение всичко, нямаме. Липсва ни огромна звезда. Имаме 4-5 футболисти, които се конкурират за най-хубав състезател на ЦСКА, само че звезда не виждам. За това би трябвало в този момент с темперамент да подходим и да бъдем тим. Да умираме един за различен и по този начин ще се получат нещата.

Селекцията се прави по този начин, както би трябвало. Трудно е да се откри добър състезател, може би и звезда... Такъв коства 2-3 или 5 млн. Такива не можем да докараме. Търсим играчи, с които ще имаме шанс да платим малко, а той да е сполучлив. Ставало е доста пъти - идват без пари, продават се за 2 млн. Доведохме тези, които можем. Но на тези играчи им би трябвало време. Те са от месец и 5 дни тук, а някои от тях не играха цяла година, като Давидов. Останалите идват неподготвени физически, влизат в този развой и не могат да се приспособяват. Така че би трябвало време, 4-5 месеца, с цел да се види дали стават или не.

Дадох им късмет в мачовете на новите. Не успяхме да спечелим нищо. Опитахме да създадем тим от футболистите, които играха повече предходната година и в последните 5 кръга. И това не ни се получи. Сега сме комплицирани. Нямаме на терена състезател, за който да кажем, че е бил добър. Може да сме изгубили с 1:3, само че някои играе добре, различен не. Но в този момент не видях състезател, които да играе добре или зле. Не бяха неприятни. Не е единствено Атанасов. Публиката го освирква. Да, той сбърка, само че би трябвало да се види какво сгрешиха другите. Така става във футбола. Публиката си набелязва някои и търси виновника. Според мен никой не игра добре.

Не изкарах Бодуров от групата, а го приготвих да играе. Участва в два следващи мача - против Титоград и при 2:2 с Етър. Пропусна с Черно море, с цел да може да играе с Осиек. Мисля, че на футболистите, които са били контузени или не са добре кондиционно, би трябвало да им се даде отмора. От 4 мача да пропуснат един. Той не взе участие, да кажем, в 60% от подготовката. Беше контузен, беше болен. Имахме най-хубави планове за него, да си почине, с цел да е пресен и подготвен за Осиек... Какъв спор? Глупости! Няма! Бодуров е капитан. Ако имаше спор, щяхме да го сменим, да не бъде капитан. Нали? Няма спор. Всичко сме се разбрали - да играе 2 мача, да почине и да е подготвен за Осиек.

Мъчно ми е от това, което претърпя ЦСКА. Това е огромен тим. Аз знам какво е огромен тим - Цървена звезда, Партизан, Левски, където бях 3 години, ЦСКА. Това са клубове, които не простят загубата. Те имат зад себе си аудитория, която живее за футбол. Ако не побеждаваш, казусът е огромен. Понякога тези тимове изпадат в рецесия. Не знаят къде се намират. Но постоянно съумяват да се отърсят, да се измъкнат и отново да са на върха. Трябва да се знае по какъв начин да се излезе от този миг, в който сме, по естествен, грациозен метод, без напън, без доста думи. С къси и ясни думи и дано всеки направи това, което може най-добре и по този начин да се върнем в правия път.

Да зарадваме играчите и почитателите, половин България. Срещу Осиек би трябвало да сме различен тим. Да не познаят ЦСКА, в смисъл - да играем добре. Ако това се случи, може да станем и първенци на България. Очакваме, че ще играем добре, че ще спечелим този мач и всичко ще се обърне.

За неприятни мачове и проби кой може и кой не може да играе, няма време. Неуспехът на един треньор никой не прости. Ако треньорът е точният, той би трябвало да побеждава. Особено в огромен тим. Иначе приказваш, приказваш, приказваш, само че губиш. Публиката тогава споделя - бягай от тук, единствено приказваш. Научих, че, в случай че си точният, би трябвало да побеждаваш. Тогава всички те слушат ", сподели Петрович.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР