Новият треньор на Пари Сен Жермен Кристоф Галтие бе представен

...
Новият треньор на Пари Сен Жермен Кристоф Галтие бе представен
Коментари Харесай

Новият треньор на ПСЖ: Аз съм от Марсилия, но сега съм в Париж

Новият треньор на " Пари Сен Жермен " Кристоф Галтие бе показан на конференция в Париж. Досегашният ментор на " Ница " наследи на поста уволнения Маурисио Почетино и подписа контракт за две години.

Че Почетино е " пасажер " стана ясно още в края на май, а окончателната му орис във френската столица бе решена около оставането на Килиан Мбапе, който получи огромна власт отвън терена.

А конференцията на Галтие се въртеше най-много към това, че той е от Марсилия. На юг не понасят столичани, противоположното също е правилно. Това се следи от десетилетия и във футбола.

" Развълнувам съм, горделив съм. Пристигнах на " Парк де Пренс " преди 45 минути, това е знак на френския футбол. Разбира се, че би трябвало да работим всички дружно, с цел да създадем хората щастливи. Оценявам отговорността, която ми бе дадена, с цел да може ПСЖ да направи огромен сезон, огромни мачове, подвизи... Сам ще ми бъде мъчно, само че обединени сме мощни. Говорих с Луис Кампос за този план. Неговото наличие в клуба бе решаващо ", бяха първите думи на Галтие.

Кампос е новият състезателен шеф на клуба - на мястото на бразилеца Леонардо, който бе уволнен още преди седмици.

" И преди съм работил в съблекални, цялостни с огромно его, само че за мен е чест да бъда отпред на подобен тим. Няма да има взаимни отстъпки с това, което може да направи отбора мощен. Няма да върша гражданска война в съблекалнята. Ще виждам, ще чувам и знам, че имам цялостната поддръжка на управлението, с цел да взема решение, когато даден футболист не желае да се подчини на плана ", по този начин треньорът отговори на въпрос за въздействието на Мбапе и останалите мощни характерности на " Парк де Пренс ".

" Ще се приспособявам към тима. Искам да виждам темп, активност, увереност, дарба да се пресира, с цел да се затрудни противника. Може би ще се ориентираме към отбрана с трима, с цел да използваме и мощните ни флангови футболисти ", добави Галтие.

" Факт е, че съм роден в Марсилия, само че съм треньор на Париж. Търсим най-хубавото място, където можем да работим, да печелим и няма по-добро място от ПСЖ. Когато ме потърсиха за първи път, оставих настрани моите корени и от доста седмици към този момент дните и нощите ми са отдадени на ПСЖ ", сподели още експертът.

На въпрос за Неймар, за който ту се приказва, че напуща, ту че остава, Галтие отговори по този начин:

" Неймар е един от най-хубавите футболисти в света, кой треньор не го желае? Имам ясна концепция за това какво да чакам от Неймар. Не съм се срещнал още с него, само че желая да остане. "

А Килиан Мбапе?

Като френски треньор бях благополучен, че Килиан Мбапе остана. Знам какво желае той от тима. Килиан е надарен млад състезател, върху който не би трябвало да прибавя в допълнение напрежение. "
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР