Новият старши треньор на Ботев (Пловдив) Желко Петрович даде своята

...
Новият старши треньор на Ботев (Пловдив) Желко Петрович даде своята
Коментари Харесай

Новият треньор на Ботев: За мен е важно играта да бъде нападателна

Новият старши треньор на Ботев (Пловдив) Желко Петрович даде своята първа конференция като ментор на " жълто-черните " на клубната база в Коматево.

Петрович беше показан пред обществеността от изпълнителния шеф на клуба Иван Йотков, който му пожела здраве и триумфи отпред на " канарчетата ".

Черногорският експерт показа, че не е пристигнал в " Ботев " поради пари, а тъй като е послушал сърцето си. Петрович съобщи, че е наясно, че " Ботев " е клуб с огромна история и би трябвало да е измежду първите тимове в класирането, само че му е харесало, че няма грандиозни цели и условия, които да се търсят незабавно.

" За мен е значимо играта да бъде нападателна, атмосферата да е позитивна и хората да желаят да идват да гледат нашия тим. Играта би трябвало да бъде хубава и аз съм сигурен, че резултатите ще дойдат. Без значение дали през първата или втората година, резултатите ще дойдат ", съобщи експертът.

Петрович добави, че изпитва огромно почитание към предходния треньор на клуба Николай Киров, постигнал значими триумфи през последните три години, като се надява и той да реализира такива през идващите две години.

" Ще запазим целия тим и ще надградим с няколко играчи. За мен най-съществен е колективът, само че най-хубавият състезател постоянно се откроява, както е в тази ситуация с Тодор Неделев. "

" Ще ни би трябвало малко време, с цел да свикнат с мен и метода ми на работа новият щаб, футболистите и лекарите, само че ще се оправим. "

" Познавам ужасно доста български футболисти. Когато бях в " Севиля ", съм се изправял в дербито с " Бетис " против великия Трифон Иванов, както и против Стоичков, когато играеше в " Барселона ". Хората са не запомнили какъв брой популярен беше българският футбол и какви страхотни играчи имахте ".

" В практиката си като треньор съм се опитвал да попия от великите експерти, с които съм работил, тези неща които са положителни за мен и моя темперамент. Като нрав и схващане за футбола най-вече наподобявам на Дик Адвокаат ", приключи своето показване новият старши треньор на Ботев - Желко Петрович.
 Двама холандци дойдоха в Ботев (Пловдив)
Двама холандци дойдоха в Ботев (Пловдив)

Те са на по 22 години
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР