Новият щам на коронавируса, който първоначално бе установен във Великобритания,

...
Новият щам на коронавируса, който първоначално бе установен във Великобритания,
Коментари Харесай

Откриха новия щам на коронавируса и в Турция

Новият вариант на ковид, който в началото бе открит във Англия, е бил засечен и в Турция, заяви здравният министър Фахреттин Коджа, представен от турски медии.
Новият вариант е бил открит в 15 души, които са пристигнали от Англия в Турция. Турските управляващи постановиха възбрана за влизането в страната на хора, идващи от Обединеното кралство.
С това към този момент е отстранена заплахата от появяването на новия вариант, който се популяризира 70 пъти по-бързо от известните допреди варианти, уточни здравният министър.

İngiltere kaynaklı mutasyon sebebiyle yapılan incelemelerde bu ülkeden yurda giriş yapan 15 kişide mutasyonlu virüs tespit edilmiş ve kontrol altına alınmıştır. İngiltere’den yurda girişler geçici olarak tamamen durdurulmuştur.
— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca)
 Експерт: Новият вариант на COVID-19 може да е инфектиран за прекаралите първата вълна Експерт: Новият вариант на COVID-19 може да е инфектиран за прекаралите първата вълна
" Хората, които са преболедували ковид през първата вълна, могат да се окажат по-малко предпазени против новия вариант на COVID-19, въпр...
Нови 12 203 случая на инфектирани с ковид са открити в Турция през последното денонощие, заяви Коджа в Twitter.
За пръв път от близо два месеца насам здравните управляващи оповестяват за прочут спад в броя на инфектираните. Има спад и в броя на жертвите – 212 души са умряли през последното денонощие, до момента в който предходните дни надхвърляха 240 души.
От месец март м.г. до момента 21 039 души в Турция починаха от пандемията, а общото число на инфектираните доближи 2 220 855 души, по данни на турското здравно министерство. 3891 са тежко болните към днешна дата.
Коджа уточни, че се чака наклонност на спад в разпространяването на пандемията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР