Новият шеф на Honda в MotoGP Алберто Пуиг заяви, че

...
Новият шеф на Honda в MotoGP Алберто Пуиг заяви, че
Коментари Харесай

Honda се нуждае от време, за да избере съотборник на Маркес в MotoGP

Новият началник на Honda в MotoGP Алберто Пуиг съобщи, че тимът се нуждае от повече време, с цел да избере съотборника на първенеца Марк Маркес за идващите два сезона в кралския клас на мотоциклетизма. Най-голям късмет за японския мотоциклет има актуалният водач на Honda Дани Педроса, който кара в отбора от 13 години. Някои източници настояват също, че Маркес е сложил изискването Дани да остане в тима при подписването на личния си договор.
What a @MotoGP race @marcmarquez93 and @26_danipedrosa! Proud of you#AmericasGP #Big6 pic.twitter.com/uHnNvMlXyy
— Repsol Honda Team (@HRC_MotoGP) April 22, 2018
От 2006 година до момента Дани печели най-малко по съревнование на сезон и изрази желанието си да продължи своята кариера в Honda. В Аржентина преди седмица 32-годишният испанец кара със счупена ръка, само че съумя да финишира на седма позиция. Шансовете му се усилват и с решението на Йоан Зарко да премине в КТМ. Андреа Довициозо отхвърли първата оферта от Ducati и договаря с Honda, само че се чака въпреки всичко да не напуща италианския екип. Възможност за Honda остава и първенецът в Moto3 Хоан Мир, който в едвам третия си кръг от сезона финишира четвърти в междинния Moto2 клас.

" Маркес възобнови контракта си и желаеме да забележим вариантите пред себе си, които зависят от идващите няколко надпревари. Не сме отправяли съответно предложение към никой към момента. Искаме да проучваме напредъка на водачите ", разкри Пуиг, добавяйки, че Маркес сигурно ще окаже въздействие върху решението. " Очевидно е, че когато имаш водач като Макрес, в някакъв миг ще поискаш и неговата позиция ".
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР