Новият шампион на Финалния турнир на ATP в Лондон и

...
Новият шампион на Финалния турнир на ATP в Лондон и
Коментари Харесай

Димитров: Спечелването на първия сет изигра огромна роля

Новият първенец на Финалния шампионат на ATP в Лондон и към този момент трети в международната класация Григор Димитров разяснява финала с Давид Гофен и проучва представянето си в надпреварата. Димитров отдаде дължимото на белгийския си противник, който надделя със 7:5, 4:6, 6:3, а по-късно показа и какво значи за него тази купа.

“Кое се оказа основно за успеха? Много неща се случиха в този край. Мисля, че спечелването на първия сет изигра голяма роля за мен. Започнах и да се изтощавам леко, не бях същият състезател както в предходните срещи, само че тъкмо в такива дни в действителност оценявам доста успехите.

Давид заслужава огромни поздравления за представянето си в този шампионат, въпреки всичко победи Рафа и Роджър. Страхотно изпитание. Много съм благополучен, че споделих този край с него. Ако можеше, бих споделил и трофея с него, само че има единствено един победител. Доволен съм, че съумях да въздържам страстите си, беше доста мъчно против него.

 Фантастичен Григор победи в Лондон след огромна борба с Гофен @@@

Тази купа значи доста за мен. Конкертно този трофей е доста специфичен, тъй като първо би трябвало да се класираш за това събитие, а по-късно и да играеш сполучливо в групата си. Този трофей е огромна премия освен за мен, само че също и за целия ми екип. Хората от щаба ми в действителност го заслужаваха.

Какви ще са задачите ми през 2018 година? Трябва ми малко време, нуждая се от няколко дни отмора. Трябва да направя равносметка на цялата ми година и да видя какво бих могъл да върша по-добре в играта ми. Всички знаем по какъв начин да играем тенис, само че в случай че искаш да печелиш даже още по-големи титли, би трябвало да продължаваш да се развиваш и усъвършенстваш, да си още по-постоянен. Много съм удовлетворен от метода, по който организирах тези две седмици тук - подготовката и всичко останало, само че пред мен има още доста работа”, показа в изявление на корта за Tennis TV Димитров.

ФОТОГАЛЕРИЯ НА ИСТОРИЧЕСКИЯ ТРИУМФ НА ГРИГОР ДИМИТРОВ!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР