Новият сезон започна със сериозна доза оптимизъм за Новак Джокович,

...
Новият сезон започна със сериозна доза оптимизъм за Новак Джокович,
Коментари Харесай

Дежавю: Джокович отново ще бъде лишен от шанса да се състезава на Мастърсите в САЩ

Новият сезон стартира със сериозна доза оптимизъм за Новак Джокович, който този път получи позволение да играе в Австралия и беше посрещнат извънредно гостопримено от локалните почитатели в Аделаида. Наглед 2023-та трябваше да протече безпроблемно за Джокович, защото съвсем на всички места по Света към този момент анти-Covid ограниченията отпаднаха и пътуването е изцяло налично и свободно.

Това обаче наподобява не важи за Съединени американски щати, откакто президентът Джо Байдън взе решение да не се позволяват невакисинирани задгранични жители на територията на страната до най-малко 10 април. Въпросното решение значи, че 21-кратният първенец от Шлема ще пропусне за втора поредна година да се състезава на Мастърсите в Индиън Уелс ( 6-19 март) и Маями (19 март - 2 април), където има общо 11 трофея на сметката си.

Припомняме ви, че обстановката беше сходна през предходната година, само че в този момент остава вярата за някогашния номер едно, че обстановката ще се възстановява до началото на лятото и той този път ще може най-малко да вземе присъединяване на конкуренцията в Синсинати и US Open. 

Going against the trends elsewhere, US travel authorities have reupped the requirement for noncitizens to be vaccinated through at least April 10, 2023.

Thus, if Djokovic remains unvaccinated, it will mean another year of missing Indian Wells and Miami.
— Ben Rothenberg (@BenRothenberg)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР