Новият сезон в еfbet Лига чука на вратата. След седмица

...
Новият сезон в еfbet Лига чука на вратата. След седмица
Коментари Харесай

Какъв Левски да очакваме на старта на сезона?

Новият сезон в еfbet Лига чука на вратата. След седмица тимовете възобновяват сблъсъците помежду си. Всички отбори, като се изключи Левски, укрепиха съставите си за идната акция, в която още веднъж се чака грубо съревнование за купата, място в евротурнирите и оцеляване. 

На " Герена " все още нови футболисти няма, само че пък има нов треньор. Николай Костов смени системата и стила на игра на тима и занапред следва да забележим по какъв начин ще наподобява този нов Левски. Желанието на наставника е тимът му да управлява топката и да играе комбинативно, с доста подавания. В изиграните мачове досега прави усещане, че бековете навлизат във вътрешността към средата на терена, което не беше употребявано от предшествениците му Станимир Стоилов и Елин Топузаков. 

До момента Левски изигра четири контроли, а през вчерашния ден в Правец беше и генералната подготовка преди старта на сезона против АПОЕЛ Никозия. Срещата приключи 0:0, като тимът от Острова на Афродита беше единственият противник, който столичани не съумяха да победят по време на лятната подготовка. За сметка на това продукцията, която предложиха беше най-хубавата им досега. 

Въпреки неналичието на нови попълнения, се чака да има нови лица в стартовата единадесеторка на " сините " за мачовете при започване на сезона. Това може да съдим от видяното в съботната вечер. 

На вратата ще продължи да се залага на Пламен Андреев. Националът и Николай Михайлов си поделиха игровото време, само че все още младият талант е с преимущество. В центъра на отбраната обезпечено място има Ноа Сонко Сундберг. Гамбиецът пропусна последните две контроли поради контузия, само че се чака да няма проблеми и да играе в първия кръг против ЦСКА 1948. Една от измененията ще бъде в парньора му. Към момента с най-големи шансове е Кристиян Димитров. Хосе Кордоба към момента търси най-хубавата си форма след травмата, която лекува близо два месеца. В същото време от това се вълползва пристигналият през зимата Димитров, който прави мощна подготовка и дава сериозна поръчка за титулярно място. Предвид обстоятелството, че не записа и минути против АПОЕЛ Никозия, то Келиан ван дер Каап е четвърти избор пред Николай Костов. 

Промяна при крайните бранители сигурно ще има най-малко в първите два мача от сезона, защото Цунами е осъден. За неговото място битката ще е сред Патрик-Габриел Галчев и Марин Петков, които могат да играят като леви бекове. Повече от час през вчерашния ден на тази позиция игра Петков, като най-вероятно той ще бъде титуляр и идната събота за старта на шампионата. Галчев пък ще спори с Жереми Петрис за позицията на десния бек. 

Твърд титуляр пред отбраната е Андриан Краев. Дефанзивният халф се намира в страхотна форма и е един от водачите в тима. По всичко наподобява обаче, че неговите сътрудници в средата на терена ще са нови лица. Напусналият Филип Кръстев ще бъде сменен от Асен Митков. Юношеският национал е един от най-големите гении на " синята " школа и през този сезон ще се разчита доста на него. Митков загатна за големия потециал, с който разполага в мачовете с Лудогорец и Арда в края на предишния сезон, а също така е един от най-хубавите и в контролите на " сините ". Николай Костов реалокира от фланга в средата на терена Джавад Ел Джемили. Мароканецът получи много минути в контролите със свободна роля в халфовата линия и се показа на равнище, като по всичко наподобява, че все още той е желан пред Ивелин Попов в стартовия състав. Попето и Асен Чандъров се обрисуват като други възможности от пейката, само че и двамата имат качествата, с цел да си извоюват място в стартовите 11. 

В офанзива нещата са ясни. Уелтън и Роналдо ще нападат по крилата, а на върха на нападението ще бъде Рикардиньо. Докато Билал Бари се възвърне като централен нападател ще бъде употребен Илиян Стефанов, който също може да работи и на позицията на Ел Джемили. 

Левски може и да няма нови футболисти, само че има много нови неща, които Николай Костов желае да показва на терена. Дали ще се получи следва да разберем... 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР