Новият селекционер на женския национален отбор по волейбол при жените

...
Новият селекционер на женския национален отбор по волейбол при жените
Коментари Харесай

Лоренцо Мичели: Целите никога не могат да бъдат прекалено високи

Новият селекционер на женския народен тим по волейбол при дамите Лоренцо Мичели приказва за пръв път пред българска медия след назначението си. Специалистът посрещна в дома си в Кан екипа на предаването " Код Спорт " по RING. Предлагаме ви част от извънредния диалог.

- Защо решихте да кандидатствате за позицията селекционер на България и по какъв начин се развиха събитията към назначението ви?

- За 27 години опит като треньор на клубно равнище мога за заявя, че разбирам генерално волейбола. Както на равнище клуб, по този начин и на равнище народен тим. Срещнах в кариерата си значително стойностни български волейболистки, макар че не всяка от тях играеше на ниво народен тим. Но постоянно съм считал, че имате огромен капацитет от класни състезателки, от които можете да избирате, с цел да се реализира солидно европейско и даже международно равнище. Именно този капацитет желая да развия в тима на България и това несъмнено е предизвикването за мен. Искам да създадем история с отбора. Да зарадваме федерацията и страната. Мисля, че вашият тим може да носи голямо наслаждение. Нещо повече - имам вяра, че е постижимо. И предизвикването е освен мое, само че и от ваша страна.

- Президентът на българската федерация по волейбол Любо Ганев сложи високи цели пред тима като да вземем за пример място в осмицата на международното. Тази вдигната пред вас цел тормози ли ви?

- Целите в никакъв случай не могат да бъдат прекомерно високи. Кандидатствайки за поста, заявих изрично - щом това е задачата, аз я одобрявам! Дали може да се реализира или не, естествено е различен въпрос. Ако не успеем той е: " Защо? ". А в случай че го създадем става - " Защото ". Моята цел е тъкмо такава като тази на федерацията. Работата ни и времето ще покажат. Но задачата не би трябвало да бъде променяна.

- Апропо, вие знаете ли кой е Лупо? Известно ли ви е кой се крие зад това название във волейбола на Италия?

- Разбира се, тъй като в средата на 90-те Лупо правеше цяла година фурори в Сполето, където по това време аз бях млад треньор в клуба. Бяхме дружно във Фано. Навсякъде по света знаят кой е Любо. И за мен, както и за хиляди други в Италия, беше чест и наслаждение да следя по какъв начин играе Любо Ганев. Да приветствам неговото шоу на терена. Срещах го и на по-късен стадий - при визитите ми в България, изправяйки се против тимовете на Левски и ЦСКА. След тези мачове прочее съумях да привлека в Италия и някои български гении. И Любо ми даде безплатно препоръки като настояваше единствено за едно - състезателите да получат най-хубавото.
 Започва националното тестване за подрастващи във волейбола
Започва националното тестване за подрастващи във волейбола

Вижте подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР