Новият президент на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард добави

...
Новият президент на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард добави
Коментари Харесай

Кристин Лагард сложи автограф върху нова емисия евробанкноти

Новият президент на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард добави своя автограф на евробанкнотите, които дефинира като най-материалния знак на европейската интеграция, осведоми „ Асошиейтед прес ”, представена от БНР.

Всяка евробанкнота носи подписа на президента на ЕЦБ, а Лагард стартира своя 8-годишен мандат едвам преди няколко седмици. По-голямата част от хартиените банкноти, които в този момент са в обращение, носят подписа на предшественика й Марио Драги.

„ 79 на 100 от преводите в еврозоната се вършат в брой. 23 милиарда банкноти на стойност 1,26 трилиона евро сега са обращение, а една трета тях се употребяват отвън 19-те страни членки на еврозоната ”, означи първата жена президент на ЕЦБ Кристин Лагард.

По думите й централните банкери имат главно обвързване да поддържат цената на еврото постоянна.

„ Сега е наше задължението да поддържаме доверието в единната валута, като подсигуряваме, че банкнотите са сигурни, платежните системи са здрави и цената на еврото е постоянна ”, съобщи Лагард.

Наскоро тя прикани за „ по-иновативни ” способи за справяне с провокациите, произлизащи от световните търговски разногласия и изменението на климата. „ Европа се нуждае от нововъведения и вложения, с цел да отговори на тези провокации и да резервира конкурентоспособността си в дълготраен проект, както и да ускори вътрешното търсене ”, предизвести Кристин Лагард. 

Speech Christine Lagarde: Welcome address at the euro banknotes signing event https://t.co/wjj6Wkfxsc

— European Central Bank (@ecb) November 27, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР