Новият премиер на Италия Джузепе Конте обеща радикална промяна в

...
Новият премиер на Италия Джузепе Конте обеща радикална промяна в
Коментари Харесай

Премиерът на Италия обеща радикална промяна в страната

Новият министър председател на Италия Джузепе Конте даде обещание радикална смяна в страната по време на тирада пред Сената, където търси парламентарна поддръжка за антиелитистко държавно управление, което възнамерява да подложи на разискване бюджетните правила и имиграционната политика на Европейски Съюз, осведомят " Ройтерс " и Агенция Франс Прес.

През предходната седмица " Лига " и Движение " 5 звезди " съумяха да сформират коалиция след близо тримесечна политическа невъзможност. Те предложиха за министър председател малко прочут юридически специалист.

" Истината е, че ние създадохме радикална смяна и ние се гордеем с това ", сподели Конте пред Сената, където се чака да завоюва избор на доверие по-късно през днешния ден.

Гласуването в долната камара е планувано за сряда. Коалицията има болшинство и в двете камари на Народното събрание.

53-годишният министър-председател съобщи, че целите на държавното управление включват облекчение на обществените усложнения посредством въвеждане на повсеместен базов приход и прекъсване на незаконната имиграция.

Конте е уверен, че намаляването на дълга би трябвало да стане посредством стопански растеж. Той добави, че държавното управление му ще се опита да отстрани пропастта в развиването сред Италия и Европейски Съюз. Премиерът добави, че фискалната политика би трябвало да подсигурява " постоянен и резистентен растеж ".

Според него разпоредбите за ръководството на еврозоната би трябвало да " целят подкрепяне на жителите ", само че той добави: " Европа е нашият дом ".

Конте разгласи, че Италия резервира уговорките си към НАТО и Съединени американски щати, само че ще укрепи връзките си с Москва.

" Ние ще предлагаме отваряне към Русия, която консолидира интернационалната си роля в разнообразни геополитически рецесии през последните години. Ние ще насърчаваме инспектиране на системата на наказания, започвайки с тези, които изтезават съветското гражданско общество ", означи той.

В програмата на държавното управление е заложено данъчни съкращения и нарастване на обществените разноски, както и битка с незаконната имиграция.

След като Народното събрание гласоподава през днешния ден и на следващия ден, Конте ще отпътува за Канада, където в петък стартира интернационалната среща на Г-7. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР