Новият председател на СДС Румен Христов дал да се разбере,

...
Новият председател на СДС Румен Христов дал да се разбере,
Коментари Харесай

СДС пъди Софиянски и ухажва НФСБ

Новият ръководител на Съюз на демократичните сили Румен Христов дал да се разбере, че не желае партньорство със Съюза на свободните демократи, чийто основател е Стефан Софиянски, почнал да ухажва НФСБ. Не е изключено в бъдеще да има коалиция с тях.

Преди дни някогашният столичен кмет съобщи пред медиите, че в случай че всички застанат дружно зад обща идея, той би подкрепил даже вид сегашните партии да се разхлабен и да се влеят още веднъж в една. Структурата е второстепенният въпрос, първият е концепцията, акцентира Софиянски. А той самият не е преставал да се усеща седесар.

ССД официално към този момент има нов ръководител - някогашния общински консултант Радослав Кацаров, въпреки че разпознаваемото лице на групировката остава самият Софиянски. Въпреки совалките, които са инициирали оттова след избирането на Румен Христов, от “Раковски” не върнали нито намек, че обединяване е допустимо. Което е изненадващо, в случай че през 1997 година новият наследник водач беше аграрни министър на служебния министър председател Стефан Софиянски.

В резултат на това преди дни Кацаров избързал да разгласи учредяването на придвижване “Възход” - коалиция с “Движение демократично действие” на Стефан Иванов, бивш водач на младежкия Съюз на демократичните сили, с който бе едновременно столичен общински консултант, и с Единна национална партия на Валентина Василева. Целта е обединяване на десни партии, неправителствени организации и обособени жители - модела, който повече от година създава платформата на Христо Иванов и Атанас Атанасов “Демократична България”, където отидоха огромна част от реформаторите като да вземем за пример Мартин Димитров.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР