Новият офис на Hyperscience в София ще приеме разрастващия се

...
Новият офис на Hyperscience в София ще приеме разрастващия се
Коментари Харесай

Иновативни ИТ компании разширяват дейността си у нас


Новият офис на Hyperscience в София ще одобри разрастващия се екип на компанията
(снимка: Hyperscience)

Две световни компании от сферата на високите технологии оповестиха разширение на активността си в България. Hyperscience отваря нов офис в София, а AtScale възнамерява да усили екипа си у нас с 30% тази година.

Hyperscience развива активност в региона на изкуствения разсъдък и автоматизацията. Миналата година компанията набра финансиране в размер на 140 милиона $ и удвои броя на чиновниците си в международен мащаб. Сега уголемява активността си в България с нов офис в NV Tower.

„ Hyperscience има сериозна история в София. Когато отворихме първия си офис през 2016 година, бяхме едвам 12 души. Днес екипът ни наброява над 300 чиновници в международен проект (70 от тях в България) и десетки отворени позиции за гении в областта на машинното образование (ML), продуктовата и софтуерната разработка ”, показа Питър Бродски, изпълнителен шеф и съосновател на Hyperscience.

В унисон с смяната на работната среда след пандемията Hyperscience предлага гъвкави модели на работа с опция за избор на чиновниците – те могат да бъдат на цялостно работно време в офиса, напълно отдалечено, или да се възползват от хибриден модел на работа.
още по тематиката
„ Личните срещи и офисната среда са извънредно скъпи и ефикасни, само че по едно и също време с това осигуряваме и опция за еластичен модел на работа, съгласуван със устрема ни за симбиоза сред работа и персонален живот ”, разясни Чарли Нюарк-Френч, основен действен шеф в Hyperscience.

Междувременно американската AtScale, която специализира в ръководството и виртуализацията на данни, заяви, че от началото на годината екипът ѝ в София се е нараснал с 30%. Така у нас работят повече от 80 специалисти в областта на огромните данни.

Разрастването на екипа трансформира софийския офис на AtScale в най-големия за компанията, която с изключение на в София, разполага с екипи в Бостън и Сан Матео. България е начална точка на интернационалната агресия на AtScale.

Над 90% от софтуерното инженерство на AtScale се прави от екипа в София
(снимка: AtScale / Facebook)

„ Българският тийм е безусловно пълноправен на екипите, позиционирани в Щатите. Те са в основата на всички усъвършенствания на продукта ни през последните 18 месеца. Над 90% от софтуерното инженерство, належащо на компанията, се прави в София ”, споделя Момчил Михайлов, общоприет управител на AtScale за Европа.

Българският екип е съдействал за увеличение с над 50% на приходите на компанията на годишна база. До края на годината AtScale възнамерява да усили екипа си у нас с близо 30%, оповестиха от компанията.

„ Откриването на поделение в София бе много рисков ход, въпреки всичко проектът ни бе да вложим над 20 млн. $ тук ”, описа Кристофър Линч, изпълнителен шеф на компанията. „ Много бързо обаче осъзнахме, че триумфът ни на Балканите е обезпечен. Това се случи сега, в който започнахме да наемаме разработчици и да разкриваме капацитета, с който разполагат ”.

Той дефинира страната ни като евентуален център за развойна активност в света на огромните данни. Ключови за този развой са високото равнище на обучение в ИТ сферата, професионализма на експертите и желанието им да се развиват непрекъснато, акцентира мениджърът.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР