Новият надлез над жп ареала между булевардите Христо Ботев и

...
Новият надлез над жп ареала между булевардите Христо Ботев и
Коментари Харесай

Кръгово кръстовище на Бетонния мост? Това е абсурдно

Новият надлез над жп ареала сред булевардите " Христо Ботев " и " Македония " би трябвало да бъде построен в габаритите на съществуващия Бетонен мост, като просто се усили височината му. Ние адмирираме първия стадий, препоръчан от НКЖИ. Така разяснява показания абстрактен план инж. Димитър Попов, един от създателите на комуникационно-транспортната скица на Общия организационен проект на Пловдив.

Според инж. Попов вторият вид с създаване са кръгово кръстовище на моста е неуместен и ще коства десетки милиони левове, което го прави неосъществим. Колелото обезпечава левия завой от бул. " Македония " към " Христо Ботев ", което не си коства, защото данните от изследването на трафика демонстрират, че ще го употребяват приблизително 190 автомобила на ден. Това е доста малко и не си коства да се разходват толкоз доста средства, които от горната страна на всичко не са обезпечени, смята инж. Попов.

Кръгово кръстовище ще трансформира надлеза в голямо оборудване, което ще затрудни трафика към автогара Юг. То ще наруши целия градски ладшафт, добави проектантът.

Димитър Попов подсети, че както в настоящия Общ устройствен план на Пловдив, по този начин и в предварителния план на проекта е заложена пътната връзка сред булевардите " Христо Ботев " и " Македония ". Нашето предложение е да се добави рампа, която ще разреши колите, които идват от гарата по бул. " Христо Ботев ", да се качват на моста към бул. " Македония ", посочи проектантът.

Според инж. Попов първият стадий на новия надлез ще коства към 4 млн. лв. и би трябвало да го стартират, преди да копаят за пробива. Вариантът за железна структура е по-лесен за осъществяване, тъй като тя може да се изготви и да се инсталира, без да се излива кофраж за стоманобетонов мост.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР