Новият мутирал вариант на коронавируса “Делта плюс“ (AY.4.2), който се

...
Новият мутирал вариант на коронавируса “Делта плюс“ (AY.4.2), който се
Коментари Харесай

Великобритания засича нов вариант “Делта плюс“, който е по-заразен

Новият мутирал вид на ковид “Делта плюс “ (AY.4.2), който се популяризира сега във Англия, най-вероятно е по-заразен, считат английски специалисти, представени от ББС.

Местните здравни управляващи сложиха ”Делта плюс” в графата “под наблюдение”, като за момента няма данни заболяването да протича по-тежко.Вариантът се открива при към 6% от секвенираните проби, само че делът му се усилва.

Според учените наличните ваксини би трябвало да пазят хората и от този вид.

Има хиляди разнообразни разновидности на Covid, които циркулират по целия свят. Вирусите мутират от самото начало, тъй че не е изненадващо да се появяват нови версии.

AY.4.2 е издънка на Делта, което включва някои разновидности на шиповия протеин, който вирусът употребява, с цел да проникне в човешките кафези. Тези разновидности са открити в разнообразни други линии на ковид от началото на пандемията.

Няколко случая на сходни разновидности са открити Съединени американски щати и Дания.

Обединеното кралство към този момент предлага бустерни дози Covid ваксина на хора с по-висок риск от тежко протичане на болестта, с цел да е несъмнено, че те имат най-пълната отбрана. В страната всички ограничаващи ограничения бяха отстранени още през юли поради триумфа на имунизационната акция.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР