Новият мол Ераста отчита по 55 000 посетителиЗаради спада на

...
Новият мол Ераста отчита по 55 000 посетителиЗаради спада на
Коментари Харесай

5000 коли на ден през Капъкуле

Новият мол Ераста регистрира по 55 000 гости


Заради спада на лирата и преференциалното извършване на покупки в Турция сега има същински взрив на туристи. Поне по 23 000 автомобила влизат през Капъкуле седмично, а 90% от пътуващите отсядат в Одрин и покрайнините. Това заяви регионалният шеф по културата и туризма Ахмед Хаджиоглу пред български публицисти. Граничният град предлага огромни благоприятни условия, както за феновете на шопинга, по този начин и за ценителите на историята.

По публични данни от понеделник до четвъртък на денонощие влизат по 2 000 автомобила, само че в идващите три дни до неделя трафикът скача доста до 5 000 дневно. Българите идват в четвъртък, отсядат в хотели и на идващия ден към този момент са по пазарите, аутлетите, в новия МОЛ Ераста. Миналата събота единствено в него са регистрирани 55 000 гости, а този уикенд инспекциите от охранители на входа също създаваха опашки. Посетителите към този момент са освен от околните Хасково и Ямбол, а и от Шумен, Варна, София, Перник и това проличава по цялостните паркинги с наши коли и рейсове в града.

Пазарува се всичко – от храни и перилни препарати до облекла. На моменти в питателните магазини по здрач могат да се видят безусловно опразнени витрини. Цените са по-ниски от тези у нас за едни и същи артикули. В момента 1 лев се равнява на 3,6 лири.

Дестинация


Българите са 70 % от туристите


“Всички са добре пристигнали. След спада на лирата туристите ни оказват помощ да овладеем обстановката, оказват помощ на стопанската система ни ”, безапелационен е валията на Одрин Гюнай Йоздемир.

Градът, който е желана дестинация и поради емблематичните си културно-исторически монументи, се възползва от съотношението лев/лира, настояват от управата му.

По публични данни за последните два месеца 70 % от гостуващите са българи, 20 % са гърци, а останалите туристи са румънци.

Българските туроператори също реагираха на пазарите в Турция и започнаха да оферират всеобщо двудневни екскурзии до Одрин за цена под 80 лв. с нощувката.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР