Новият министър на младежта и спорта смята, че телевизионните права

...
Новият министър на младежта и спорта смята, че телевизионните права
Коментари Харесай

"ТВ правата могат да издържат футбола, но ако парите не минават през БФС"

Новият министър на младежта и спорта счита, че телевизионните права могат да устоят напълно българския футбол. Според министър Василев футболните клубове би трябвало да се финансират централизирано, само че това да не става през Българския футболен съюз.
" Моята концепция като министър е с сегашно или последващо управление на да се измисли посредством телевизионни права или по различен метод, по който футболът да се финансира централизирано, само че това да не минава през БФС. Може би би трябвало да се измисли различен метод ", стартира Василев пред Българска национална телевизия.
" Клубовете може да продават своите права, може да си основат лига, която да оперира с техните права, както е в по-голямата част от Европа. Телевизионните права са продуктът, който може да устоя целия . Ще има ясни и справедливи критерии ", добави още министърът.
" Надявам се това управление на БФС да е мислило по този въпрос, само че е очевидно това, че имаме няколко клуба, които са в извънредно тежко положение в Първа лига и са на ръба на съществуването. Методът някъде да се изпращат притежатели, някъде да се натиска да се дават пари, не работи. Ние би трябвало да измислим един пазарен механизъм. Аз съм подготвен да дам и консултация с експертизата от ММС на БФС, когато я изискат ", приключи Василев.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР