Новият Меси - така в Аржентина наричат Джанлука Престиани, а

...
Новият Меси - така в Аржентина наричат Джанлука Престиани, а
Коментари Харесай

"Реал" и "Барселона" се надпреварват за новия Меси

Новият Меси - по този начин в Аржентина назовават Джанлука Престиани, а двата испански гранда - " Реал " и " Барселона ", започнаха борба за подписа на 16-годишния футболист. 

Тийнейджърът е крило на аржентинския клуб " Велес Сарсфийлд ", който има една от най-хубавите академии в страната. Миналата година, на 16 година и 52 дни, той стана третият най-млад дебютант местната Примера дивисион - по-млади от него при мъжете са играли единствено Серхио Агуеро (15 година и 35 дни) и Диего Марадона (15 година 355 дни).

Роденият на 31 януари 2006 година Престиани се появи в мача против " Естудиантес " на 24 май предходната година. Към момента активът му професионалния мъжки футбол е общо 121 минути в 5 мача, през които съумя да направи една асистенция. Но на юношеско равнище Престиани свети блестящо - два гола в пет мача през 2022 година за националния тим до 17 година

Като мощни страни на юношата експертите показват скоростта и техниката, стабилността при единоборства и лидерските му качества - по тази причина са и сравненията с Меси. Джанлука се усеща чудесно в ролята на инсайд - започва с топката по лявото крило, а по-късно навлиза към центъра за противниковата отбрана, с цел да стреля с десния крайник.

" Той е бърз, мощен и доста добре схваща футбола. Играта му един на един го отличава от всички други гении и го прави специфичен. Играе с високо вдигната глава и взима верните решения - по тази причина и добре разчита ставащото на терена ", изяснява един от координаторите в академията на " Велес Сарсфилд " - Гийермо Мориджи.


-->
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР