Новият мениджър и координатор на спортно-техническата дейност в Левски –

...
Новият мениджър и координатор на спортно-техническата дейност в Левски –
Коментари Харесай

Букарев: Влязох в по-остър спор с Роси, не ни приляга да губим точки срещу Витоша и Славия

Новият управител и координатор на спортно-техническата активност в Левски – Асен Букарев, бе безапелационен, че управлението на клуба поддържа старши треньора Делио Роси. Новият мощен човек на “Герена” означи положителната игра на тима в отбрана, само че не отхвърли и за огромните проблеми в нападателен проект. Букарев, който бе посетител в “Спортна треска” по Българска национална телевизия, се обърна към всички някогашни треньори на " сините ", които подлагат на критика италианеца, като ги прикани да си спомнят за времената, когато те са били отпред на отбора.

- Длъжността ти е координатор по спортните въпроси. Това не е ли добре познатата служба състезателен шеф?
- Не знам, вие го интерпретирайте. Може и по този начин да се каже. Но аз не съм толкоз шеф, колкото координатор на дейностите. Аз съм човек, който би трябвало да усъвършенства активността и да оказва помощ на всички хора да работят по-добре. Разбира се, би трябвало да оказвам помощ и да намерим подобаващите хора за клуба, които да спомагат за неговото развиване. Бих желал първоначално да изкажа съболезнования на околните на Иван Стоянов-Типеца – една легенда на Левски, която си отиде през днешния ден. Светла му памет! Този уикенд е много печален. Един страховит човек и огромен футболист.

- Огромен товар носиш на гърба си, виждаш ми се малко посърнал?
- Напротив. Не съм посърнал, добре съм. Работата си върви с напрежението и отговорностите. Във футбола и в спорта първото място е единствено едно. Когато Левски не е на първото място, напрежението е огромно и въпросите към нас са доста.

- Защо проспахте цялата футболна есен – наподобява нелогично предвид на огранизацията, която се опитахте да създадете и комфорта в клуба в последните шест месеца?
- Не бих споделил, че сме я проспали. Проспахме част от мачовете, само че не и есента. Имаше и хубави моменти, изиграхме хубави мачове. В последната една година имаше смени на трима старши треньори, което оказва своето отрицателно въздействие. В момента отвред има офанзиви към Левски за промяната на Делио Роси. Всички, които молят за това нещо, би трябвало доста деликатно да помислят дали това би било добре за клуба, а не просто прочувствено да подхождат към нещата. Вярно, футболът е игра на голове, само че на доста малко места видях да се подчертава върху положителната вест, че имаме 15 сухи мрежи досега, което е индикатор за една добра работа в отбрана. Ние разбираме, че имаме запаси в офанзивната ни игра. Но за всичко това би трябвало време.

- Трябва да има търпеливи хора в България, което не е много постоянно срещано събитие.
- Прекрасно разбираме нетърпението на “сините” почитатели Левси да играе по-добър и ефективен футбол и, несъмнено, да е преди всичко. Но бързата работа води до неточности.

- Вчерашният мач (б.р.: срещата бе в събота) със Славия трансформира ли по някакъв метод обстановката със старши треньора?
- В какъв смисъл дали я трансформира?
 Славия - Левски @@@ - Гласувахте цялостен заем на доверие на Роси след едно много изненадващо тъждество с Витоша (Бистрица) преди четири кръга. По някакъв метод мач трансформира ли това?
- Ситуацията се трансформира, колкото се промени и за Херо след загубата на Лудогорец от Верея. Не считам, че футболът е игра, в която нямаш право да губиш точки или мачове. Нищо не е се трансформирало от през вчерашния ден до през днешния ден за Делио Роси и неговата обстановка в Левски.

- След равенството против Славия не казахте ли „ довиждане “ на първото място?
- Докато има теоринични шансове, няма да се предадем да гоним първото място. Малко еднообразен е отговорът ми, само че това е цялата истина.
 Славия - Левски @@@ - Съгласи се обаче, че в случай че Делио Роси беше българин, надали щеше да е това, което е сега след равенството против Витоша.
- Всички някогашни треньори на Левски, които подлагат на критика Делио Роси, би трябвало да си спомнят времената, когато са били на негово място и са имали потребност от поддръжка, самообладание и време, с цел да развият концепциите си. Не споделям, че нещата при нас са идеални, съвършени. Опитваме се да ги подобрим, да намерим правилния път, да играем по-добре, да радваме последователите. За всяко хубаво нещо би трябвало време. Ако търсим сред редовете какво споделя Станимир Стоилов, това е реалност от честата промяна на треньори – привличането на разнообразни футболисти. Аз по този начин ги разбирам нещата. И бих ги обяснил. На всеки три месеца махаш треньор и идва нов, а той споделя, че не е правил селекцията и че не харесва футболистите. Иска някои играчи да изоставен, а на някои постове желае нови хора.

- Мислил ли си за някакъв пъзел – Мъри класира Астана напред в Лига Европа, идва си на бял кон в България, изстрелва снаряди на летището към Левски, след това Левски не бие Славия на “Васил Левски”. Ако на следващия ден Спас Русев се види със Стоилов, всичко май ще отиде в една посока?
- Безкрайно почитам Мъри Стоилов. Бил ми е треньор. Даже желая да намеря време, до момента в който е тук, да пием кафе като другари и да приказвам с него. Искам да подчертая обаче, че той има право на мнение. Но желая и да подчертая, че сега не е правилно да обсъждаме каквото и да било, откакто Левски си има треньор с настоящ контракт и той се споделя Делио Роси. Нашият притежател може да се види с който си изиска, да приказва по каквито и да е тематики с всеки. В момента имаме треньор и доста значим мач в петък за Купата на България против Дунав, в който би трябвало да дадем най-хубавото от себе си и да спечелим.

- Как виждаш идния избор за нов президент на БФС и има ли потребност футболът ни от смяна?
- Когато някой желае смяна, би трябвало да предложи опция. Нали по този начин?

- Доколко са основателни критките, че Левски не играе атакуващо?
- Делио Роси работи еднообразно процентно и за отбрана, и за офанзива. Да, по-лесно е да се защитаваш. Както споделя Роси – отбраната е математика. В офанзива би трябвало въображение и доста повече качества. Говорили сме доста на тази тематика с него. Той търси решения на проблемите ни в офанзива.

- Киелини в едно изявление сподели, че отбраната печели купите, а нападението е за статистиката.
- Да, и самият Роси имаше едно сходно изявление. В последна сметка доста се приказва, а почитателите на Левски чакат резултати. Не желая да съм юрист на Делио Роси и на това, което се случва в Левски. Делио Роси работи с душа и сърце за Левски, управлението сега е твърдо зад него и го поддържа.

- Защо Роси е спестовен на промените – остава усещането, че не бърза да ги прави, което в действителност е производно на мислене, че няма проект „ Б “?
- Всички въпроси по отношение на първия тим – като тактичност и смени, би трябвало да бъдат заложени към Делио Роси. Не мога да отговоря за какво не бърза със промените. Това е негова философия, негово виждане и той би трябвало да даде отговор, в случай че го попитате.

- Когато пристигна, италианецът сподели, че първо футболистите ще се научат да вървят, а след това и да тичат.
- Да, той употребява постоянно такива метафори.

- Сега на какъв стадий сте?
- Ако би трябвало да сме почтени, към момента се учим да вървим. Не ми е прятно да го призная, само че това е реалност. На терена няма какво да се скрие, всичко се вижда.

- Има ли рецепта италианецът по какъв начин да промени това?
- Предполагам, че има, а и се надявам да има. Днес приказвах с него малко по-остро, влязохме в спор. Говорих и с футболистите. Левски постоянно е носил дух в играта си. Ако ще губим точки – това съм го споделил на Роси и футболистите, то би трябвало да ги губим против тим, който играе доста по-добре от нас, и да ги губим почтено, а не с апатична игра.

- Вчера не ги загубихте доста почтено точките.
- И в мача с Бистрица, и в мача със Славия държанието ни не отиваше на тим, който е покрай върха.
Първа лига 20 кръг, събота 9 декември  Славия 1:1краен резулат  Левски
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР