Новият коронавирус е циркулирал в Италия от септември 2019 г.,

...
Новият коронавирус е циркулирал в Италия от септември 2019 г.,
Коментари Харесай

COVID-19 се е разпространил извън Китай по-рано, отколкото се предполагаше

 Новият ковид е циркулирал в Италия от септември 2019 година, демонстрира проучване на Националния онкологичен институт, основан в италианския град Милано. Това значи, че COVIID-19 може да се e популяризирал отвън Китай по-рано, в сравнение с се предполагаше до момента, предават Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Световната здравна организация сподели, че новият ковид и болестта COVID-19, което той предизвиква, са били непознати преди първото огнище, за което беше обявено в Ухан, в централната част на Китай през декември. Първият случая на болест в Италия пък беше регистриран публично на 21 февруари в дребен град край Милано.  

Но заключения от проучвания на италиански учени, оповестени в изданието " Тумори джърнъл " на Националния онкологичен институт, демонстрират, че 11,6 % от 959 здрави доброволци, взели участие в тестване за скрийнинг на белодробен рак сред септември 2019 година и март 2020 година, са развили антитела за ковид много преди февруари 2020 година

Допълнителен характерен тест за антитела към ковид SARS-CoV-2 е бил осъществен от Университета в Сиена за задачите на същото проучване, озаглавено  " Неочаквано разкриване на антитела за SARS-CoV-2 в предпандемичния интервал в Италия ".

Тестът е посочил, че четири от случаите за съществуване на антитела датират от първата седмица на октомври, което значи, че тези хора са се заразили през септември, споделя Джовани Аполоне, съавтор на проучването.

" Това е главният извод: хората без никакви признаци освен са били с позитивни резултати след осъществените серологични проби, само че също са имали и антитела, способни да унищожат вируса ", споделя той.  

" Това значи, че новият ковид може да циркулира измежду популацията дълготрайно и с невисок растеж на смъртност не тъй като той изчезва, а единствено с цел да изникне още веднъж ", прибавя ученият.

Италиански учени оповестиха пред Ройтерс през март, че се е следил по-висок от нормалното брой на случаите на сериозна пневмония и грип в Ломбардия през последното тримесечие на предходната година, което съгласно тях е знак, че новият ковид може да е циркулирал доста по-рано, в сравнение с се предполагаше до момента.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР