Новият коронавирус е десет пъти по-смъртоносен от вируса, причиняващ грип

...
Новият коронавирус е десет пъти по-смъртоносен от вируса, причиняващ грип
Коментари Харесай

СЗО с нови страшни данни за коронавируса

Новият ковид е 10 пъти по-смъртоносен от вируса, причиняващ грип А (H1N1), появил се през март 2009 година в Мексико, заяви през днешния ден СЗО, като прикани за мудна анулация на карантинните ограничения, съобщи Франс прес.

" Данните, събрани в няколко страни, ни дават по-ясна картина на този вирус, на неговото държание и за метода, по който да го спрем ", съобщи генералният шеф на СЗО Тедрос Гебрейесус на виртуална конференция от Женева. " Знаем, че Ковид-19 се популяризира бързо и че той е 10 пъти по-смъртоносен от вируса, предизвикал грипната пандемия през 2009 година ", добави той.

Ако пандемията от новия ковид е лишила живота на 115 000 души в света от появяването му през декември в Китай, по публични данни, открити от Агенция Франс Прес въз основа на публични източници, грипът вид А (H1N1) е лишил живота на 18 500 души, съгласно СЗО. Медицинското сп. " Лансет " обаче пресмята, че броят на умрелите е сред 151 700 и 575 400.

Пандемията, предизвикана от вируса А (H1N1), докара до масирани акции за имунизиране. По-късно западните страни, изключително европейските, и СЗО бяха подложени на критика за несъразмерна готовност, тъй като всяка година сезонният грип лишава живота на сред 250 000 и 500 000 души, съгласно СЗО.

Ръководителят на СЗО съобщи, че в последна сметка ще е належащо създаването и разпространяването на сигурна и ефикасна ваксина, с цел да се прекъсне изцяло предаването на болестта.

Тедрос Гебрейесус акцентира, че за момента СЗО не разполага с доказателства, че медикаменти против малария, като хлорохин и хидроксихлорохин, са ефикасни в битката с ковид. Директорът на програмата на СЗО за изключителните обстановки в опазването на здравето Майкъл Райън заяви, че още се чакат резултати от тествания, които сега се организират.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР