Новият изкуствен интелект превъзхожда ChatGPT и променя бъдещето на гласовите

...
Новият изкуствен интелект превъзхожда ChatGPT и променя бъдещето на гласовите
Коментари Харесай

Apple представя ReALM: следващото поколение Siri с революционен изкуствен интелект

Новият изкуствен интелект превъзхожда ChatGPT и трансформира бъдещето на гласовите асистенти.

Apple прави скок в бъдещето с нова разработка в региона на изкуствения разсъдък. Тя може доста да усъвършенства функционалността на гласовия помощник Siri.

В своя научна публикация компанията показа ReALM. Това е система, която може да проучва и интерпретира информацията от екрана и дейните задания на потребителя. По този метод Siri се трансформира в по-интелигентен и потребен помощник.

ReALM преглежда 3 типа обекти:

Обектите, които се демонстрират на екрана на потребителя; Обектите, свързани с диалога, в това число данните от предходни поръчки на потребителя или предложенията на виртуалния асистент; Фонови обекти, които не са директна част от взаимоотношението на потребителя с устройството. Например музика, която се възпроизвежда във фонов режим.

Системата ReALM демонстрира обилни усъвършенствания в съпоставяне със съществуващите системи, изключително в региона на разпознаването на обектите, показвани на екрана. При тестванията, при които се съпоставя ReALM с ChatGPT 3.5 и 4.0, най-малкият модел на ReALM се показва съпоставимо с GPT-4. Но по-големите модели доста превъзхождат последния.

Примери в скрийншотове, които моделът ReALM разпознава

Тези резултати акцентират капацитета на ReALM като ефикасна система за решение на най-различни проблеми, която може да работи на мобилно устройство без загуба на продуктивност. Технологията може да бъде основна за идващите стадии от развиването на платформата на Apple, като се стартира с iOS 18 и конференцията WWDC 2024, планувана за 10 юни.

По този метод Apple дава обещание освен да усъвършенства взаимоотношението на Siri с изображенията в известията и известията, само че и доста да увеличи интелигентността на асистента посредством използване на последните разработки в региона на изкуствения разсъдък. Подобни нововъведения дават обещание да създадат Siri по-интуитивен и комфортен за прилагане, като усилят практическата стойност на асистента за потребителите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР