Новият индийски вариант на COVID-19 - Arcturus, минава леко, в

...
Новият индийски вариант на COVID-19 - Arcturus, минава леко, в
Коментари Харесай

Кантарджиев предупреждава: Пак ще изпуснем COVID-19 без контрол

Новият индийски вид на COVID-19 - Arcturus, минава леко, в границите на няколко дни, но засяга очите на децата с конюнктивит и сълзене.

Като няма надзор над болестта, нещата могат внезапно да бъдат изпуснати. За това предизвести пред bTV проф. Тодор Кантаржиев, консултант на Столичната община по здравните въпроси.

Той изясни, че като няма тестване, не се знае какъв брой са болните от ковид. Като няма тествания с генетични способи, не може да се прави вярно секвенирането в Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Бившият шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания разяснява и летните вируси и заболявания, които могат да провокират кърлежите. Проф. Кантарджиев призова по време на пролетта и лятото да се обърне внимание, че има доста кърлежи.

Когато времето стане по-сухо, тревните площи ще се напръскат срещу кърлежи. Най-важното - ако кърлежът се махне 24 часа от впиването му, той не предава зараза, посочи проф. Кантарджиев. Кърлеж се смъква с доста тънка пинсета, да се хване хоботчето му и да се дърпа нагоре. Най-важното, когато се смъква кърлеж, е да има профилактика с антибиотик.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР