Новият главен изпълнителен директор на пивоварната заяви във вторник, че

...
Новият главен изпълнителен директор на пивоварната заяви във вторник, че
Коментари Харесай

Carlsberg: Москва опитва да открадне бизнеса ни в Русия

Новият основен изпълнителен шеф на пивоварната съобщи във вторник, че Carlsberg е прекъснал всички връзки с съветския си бизнес и отхвърля да подписа съглашение с съветското държавно управление, което би направило конфискацията на активите от страна на Москва законна.


От предходната година датската група се опитваше да продаде дъщерното си сдружение " Балтика " в Русия, следвайки стъпките на доста други западни компании, които напуснаха страната след нашествието й в Украйна.

Въпреки това, откакто през юни Карлсберг разгласи, че е намерил покупател за бизнеса, съветският президент Владимир Путин подреди през идващия месец краткотрайното изземване на каузи на Карлсберг в локалната пивоварна.

" Няма по какъв начин да избегнем обстоятелството, че те откраднаха бизнеса ни в Русия и ние няма да им помогнем това да наподобява законно ", съобщи Якоб Ааруп-Андерсен, който пое поста основен изпълнителен шеф през септември.

Карлсберг имаше осем пивоварни и към 8400 чиновници в Русия и предходната година направи амортизация на Балтика в размер на 9,9 милиарда датски крони (1,41 милиарда долара).

Ааруп-Андерсен съобщи, че от лимитираните контакти с управлението на Baltika и съветските управляващи от юли насам Carlsberg не е съумял да откри задоволително решение на обстановката.

" Няма да сключим договорка с съветското държавно управление, която по някакъв метод оправдава противозаконното вдишване на нашия бизнес ", сподели той в диалог с публицисти след доклада за тримесечните доходи на компанията.

По-рано този месец Карлсберг отвърна на удара, като приключи лицензионните съглашения за своите марки в Русия, които даваха опция на Балтика да създава, предлага и продава всички артикули на Карлсберг в страната. " Когато тези лицензи изтекат с гратисния интервал, те нямат право да създават повече нито един от нашите артикули. Разбира се, не мога да подсигурявам, че това ще се случи, само че това е нашето очакване ", сподели Ааруп-Андерсен./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР