Новият главен изпълнителен директор на Deutsche Bank е всичко, което

...
Новият главен изпълнителен директор на Deutsche Bank е всичко, което
Коментари Харесай

Какво ще донесе новият шеф на най-голямата банка в Германия?

Новият основен изпълнителен шеф на Deutsche Bank е всичко, което неговият предходник не беше: той е немец, дълготраен кадър на компанията и не е капиталов банкер.

Но по какъв начин ще реши огромните въпроси, които преследват банката от години?

Кристиан Зевинг стана основен изпълнителен шеф на Deutsche Bank, заменяйки английския капиталов банкер Джон Крайън, който през 3-годишното си ръководство по този начин и не съумя да изведе банката на облага. Като бонус акциите на компанията изгубиха повече от 50% от цената си, откакто Крайън я оглави през юли 2015 година

Слабото показване на скъпите бумаги отразява загрижеността за осъществяването на тактиката за поврат, в границите на която най-голямата немска банка затваря стотици клонове и отстрани десетки хиляди работни места през последните години. Независимо от измененията кредиторът не съумя да осъществя облага през последните 3 години.

 Deutsche Bank търси заместител на Джон Крайън
Най-голямата банка в Германия си търси нов началник

Банката регистрира все по-слаби резултати, което ускорява спекулациите за нов управител

Най-голямото предизвикателство за новия изпълнителен шеф е да откри какъв тип банка желае да бъде Deutsche Bank.

Бъдещето на капиталовото банкиране на компанията е под въпрос, което не носи постоянна възвращаемост и губи борбата с огромните съперници на Уолстрийт.

Корпоративното и капиталовото банкиране донесоха 54% от общите доходи на Deutsche Bank през 2017 година, само че бизнесът бе обиден от кавги и по-строги правила, въведени в резултат на международната финансова рецесия. Бонусите в компанията си навлякоха рецензии от немските политици.

" Стратегията на капиталовата банка остава основен стратегически въпрос и ахилесовата пета на Deutsche ", пишат анализатори от UBS.

 Deutsche Bank стартира да редуцира старши позиции
Deutsche Bank стартира да редуцира старши позиции

Банката се пробва да понижи разноските

Зевинг, който се причисли към компанията още като младеж и до неотдавна ръководеше банкирането на дребно, не разкри в елементи проектите си в първото си изказване като изпълнителен шеф.

Той акцентира върху значимостта на постигането на задачите за понижаване на разноските и предизвести, че управлението към този момент няма да приема оправдания, когато задачите за доходи и разноски са пропуснати.

Новият началник загатна за евентуални промени в капиталовата банка, заявявайки, че желае да изследва позицията й на пазара и да " приспособява в допълнение " нейната конструкция на приходите, разноските и капитала.

Първите изказвания " не показват огромни стратегически промени ", само че се чакат " по-нататъшни корекции " за капиталовата банка, считат специалистите на UBS.

 Най-голямата банка в Германия регистрира трета година на загуба
Най-голямата банка в Германия регистрира трета година на загуба

Deutsche Bank ще би трябвало да заплати и нова санкция в Съединени американски щати

Назначаването на основен изпълнителен шеф, с опит в банкирането на дребно, би могло да докара до други промени. Зевинг, който преди е работил в Торонто, Лондон, Сингапур и Токио, може да се концентрира повече върху вътрешния пазар на банката.

Над 1500 от 2425-те клона на банката са в Германия, където банковите маржове са дребни. ази динамичност на пазара от дълго време подхранва спекулациите, че Deutsche Bank ще се възползва от обединение с друга компания. Commerzbank се загатва като най-вероятната цел.

Драматичните промени обаче може да се наложи да почакат, до момента в който банката не се оправи с последствията от третия основен изпълнителен шеф единствено за 6 години.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР