Новият флагман Samsung Galaxy S23, чиято премиера ще се състои

...
Новият флагман Samsung Galaxy S23, чиято премиера ще се състои
Коментари Харесай

Corning представи стъклото за смартфони Gorilla Glass Victus 2

Новият флагман Samsung Galaxy S23, чиято премиера ще се състои през февруари, може да има най-защитните екрани досега. Фактът, че компанията Corning, главен снабдител на защитно стъкло за смарт телефони, разгласи Gorilla Glass Victus 2 - най-издръжливото защитно стъкло, което съгласно компанията може умерено да оцелее при рухване върху бетон от височина един метър. Бетонът обичайно е една от най-големите закани за стъклото на смарт телефона.

Забележително е, че Corning не прави никакви взаимни отстъпки, с цел да реализира резистентност на бетона. Новото стъкло, сходно на показаното през 2020 година Gorilla Glass Victus, ще издържи на рухване от 2 м върху асфалт, до 20 поредни рухвания от метър височина и ще бъде също толкоз стабилно на надраскване.
-->
Според компанията звеното, отговарящо за създаването и производството на Gorilla Glass, е решило да обезпечи отбрана особено против бетон в новото потомство стъкло, като е оптимизирало структурата и " профилите на натоварване ", до момента в който инженерите не са намерили приемлив вид.

Corning означи, че статистически повече от 30% от изпусканията на смарт телефони се случват върху бетон - повече от всяка друга повърхнина. С усъвършенстването на технологиите за отбрана от удари върху други повърхности бетонът остава съществена " болна точка " за потребителите на смарт телефони, а в този момент е усъвършенствана и устойчивостта на този материал.

През годините междинното тегло и размер на смарт телефоните се трансформираха. Corning пресмята, че джаджите са приблизително с 15% по-тежки и с 10% по-големи от моделите отпреди четири години. За да се симулира изпускане на смарт телефон върху бетон, се употребяват 200-грамови блокчета стъкло (условен смартфон), които се удрят с груба шкурка, сложена върху доста твърда повърхнина благодарение на особено окачване.

Все още няма безапелационна информация дали новият флагман на Samsung ще употребява идващото потомство Gorilla Glass, само че е известно, че Samsung първа употребява Victus през 2020 година, до момента в който Apple купуваше от компанията извънредно стъкло Ceramic Shield. Компанията съобщи, че Victus 2 ще се появи във флагманския ѝ смарт телефон през " идващите няколко месеца ", тъй че евентуално става дума за февруарската премиера на Galaxy S23.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР