Новият филм на Вим Вендерс Потапяне, който режисьорът представи на

...
Новият филм на Вим Вендерс Потапяне, който режисьорът представи на
Коментари Харесай

Потапяне с Алисия Викандер и Джеймс Макавой тръгва по кината

Новият филм на Вим Вендерс " Потапяне ", който режисьорът показа на София Филм Фест през март, потегля по кината от 4 май. Легендарният режисьор избра точно българския фестивал за начало на европейската промоция на новия си филм. Немската премиера ще е в средата на май.
" Потапяне " ( " Submergence " ) се сочи от критиците като " огромното завръщане " на Вендерс. Филмът е любовна история, която води фена в изцяло другите светове на двамата основни герои Даниел Фландърс и Джеймс Мор – в функциите са Алисия Викандер и Джеймс Макавой.
В стая без прозорци на африканското крайбрежие, англичанинът Джеймс Мор е заложник на джихадисти. Представяйки се за специалист по положението на водните ресурси, той отразява интензивността на Ал-Кайда в покрайнината. След залавянето му е инсценирана екзекуция и Джеймс е отведен в Сомалия. На хиляди километри от там, в морето край Гренландия, Даниел Фландърс се приготвя за потапяне в морските дълбини. Тя е биоматематик, с френско-австралийски генезис, захласната от живота в най-големите морски дълбини. Киноразказът връща фена във времето до предходната Коледа, когато двамата герои се срещат инцидентно във френски хотел на атлантическото крайбрежие и се влюбват един в различен.
Филмът на Вендерс е основан по едноименния разказ на Дж. М. Леджърд, а сценарист е Ерин Дигнъм (сценарист и на последния режисьорски филм на Шон Пен " The Last Face " ). Сред останалите артисти с основни функции в " Потапяне " са Шарлот Рамплинг, Александър Сидиг и Одри Кутури.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР