Новият филм на Роман Полански получи хладен прием на кинофестивала

...
Новият филм на Роман Полански получи хладен прием на кинофестивала
Коментари Харесай

Новият филм на Полански получи хладен прием на кинофестивала във Венеция

Новият филм на Роман Полански получи студен банкет на кинофестивала във Венеция, заяви Агенция Франс Прес. " Дворецът бе прожектиран отвън конкурсната стратегия и в отсъствието на режисьора.

Филмът е надалеч от великите филми на Полански като " Пианистът " или " Бебето на Розмари ", оповестява Фрна спрес. Комедията е с бюджет от 21 млн. евро.

Представянето на филм на Полански, въпреки и в отсъствието на режисьора, закупи алегорично значение. На 90 години режисьорът се възприема като един от най-оспорваните актьори от ерата #MeToo (#Аз също). Обвиненият в полови връзки с малолетна Роман Полански живее в Европа, бягайки от американското правораздаване в продължение на 40 години.

Лука Барбарески, който е продуцент на кино лентата от италианска страна, сподели: " Живеем в сегашното и това, което има значение, е свободата. Изкуството няма потребност от морални оценки. Фестивалът във Венеция би трябвало да бъде място за опити, провокации и независимост на изложение ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Според " Холивуд репортър " " Дворецът " е продаден в Италия, Испания, Израел, Белгия, само че не и в Съединени американски щати и Франция. Предишният филм на Полански - " Аз упреквам ", не беше позволен по прожекции в англоговорящи страни.

Не разбирам за какво освен това състояние огромните платформи като Парамаунт, Амазон, Студиоканал и Нетлифкс демонстрират филми на Роман Полански всеки ден и печелят милиони, сподели още Барбарески.

Другото огромно неявяване на деня - това на Брадли Купър - не бе толкоз спорно. Купър не пристигна във Венеция поради продължаващата стачка на актьорите в Холивуд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР