Новият филм на Мадс Микелсен, който ни праща в Дания

...
Новият филм на Мадс Микелсен, който ни праща в Дания
Коментари Харесай

Новият филм с Мадс Микелсен, анимация и опера на Киномания в Пловдив

Новият филм на Мадс Микелсен, който ни праща в Дания през XVIII век, доста оперни спектакли, измежду които поредност снимани под режисурата на Франко Дзефирели, както и филми за художниците Пиер Бонар и Салвадор Дали ни чакат на тазгодишното издание на Киномания в Пловдив. Фестивалът се организира в кино Lucky Дом на киното от 17 ноември до 3 декември.
Прочетете още
Дългоочакваното заглавие " Обетована земя " се обрисува да е една от най-силните функции на Мадс Микелсен, съгласно кино критиците. Той играе противозаконен наследник на прислужница и аристократ в Дания през XVIII век, който се пробва да опитоми пустошта на Ютланд против неплодородната почва, бродещи разбойници и други трудности. Филмът се отличава с жизнеспособност, само че и особена хубост и може да гледаме на 26 ноември от 18.30 ч.

Един от шлагерите на тазгодишния фест е анимацията " Момчето и чаплата ". Японският филм към този момент получи безчет позитивни мнения и влезе в листата номинации за Оскар за анимационно кино. Историята се развива към срещата на младото момче Махито Маки, който среща сива чапла, довела го до мистериозна изоставена кула. Филм, който с всеки кадър става все по-богат, чудноват и надълбоко хубав – едно извънредно преобразяващо прекарване, което не трябва да се пропуща. Прожекцията е на 29 ноември от 18.30 ч.

В програмата на тазгодишната Киномания е обърнато съществено внимание на оперното изкуство. Общо 5 опери влизат в програмата – 4 от които под независимата постановка на неповторимия Франко Дзефирели, в които ще забележим осъществявания на великия тенор Пласиго Доминго. Поредицата се открива с " Палячи " от Руджеро Леонкавало, снимана от Дзефирели през 1982 година, която може да гледаме на 18 ноември от 16.15 ч. Следващата в програмата снимана режисура е вердиевата " Отело ", продукция от 1986 година – на пловдивския киноекран на 21 ноември от 18.30 ч.

Част от оперната стратегия е и немската продукция под режисурата на Вилхелм Земелрот на пучиниевата " Бохеми " от 1965 година, на която Дзефирели е корежисьор, продуцент и сценограф. Нея може да гледаме на 25 ноември от 16.15 ч. Последните два спектакъла на Дзефирели с Пласидо Доминго са " Травиата " и " Селска чест ", надлежно на 27 ноември от 18.30 и 2 декември от 16.15 ч.

В програмата на Киномания има и още изкуство – два кино лентата са отдадени на художници. На 19 ноември от 18.30 ч. може да гледаме събралият доста позитивни мнения френски " Пиер Бонар, художник " с Венсан Макен и ослепителната Сесил дьо Франс. На 3 ноември от 18.30 ч. пък ще се потопим в магията на " Даааали! " под режисурата на Куентен Дюпийо и опитите на журналистка да вземе изявление от художника.

Киномания се организира със съдействието на Община Пловдив. Билетите ще са в продажба от понеделник, 6 ноември, с цена от 10 лв. и 8 лв. понижен за учащи и пенсионери.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР