Новият филм на известния режисьор Стивън Содърбърг Unsane дебютира на

...
Новият филм на известния режисьор Стивън Содърбърг Unsane дебютира на
Коментари Харесай

Сниманият изцяло с iPhone филм Unsane дебютира на филмовия фестивал в Берлин

Новият филм на известния режисьор Стивън Содърбърг Unsane дебютира на кинофестивал в немската столица Берлин. Необичайното към този психически трилър е, че е сниман напълно с iPhone .

Содърбърг, който е режисьор на филми като Ocean’s Eleven и Magic Mike, е съумял да завърши фотосите единствено за две седмици, което съгласно него е на половина по-бързо, в сравнение с в случай че е снимал със общоприета камера. Продукцията е снимана през предишното лято с iPhone 7 и iPhone 7 Plus.

Содърбърг твърди, че е изключително впечатлен от работата на мобилния телефон, само че въпреки всичко той има минус в това, че се въздейства много от вибрациите на ръката. От друга страна, снимането на филм с телефон било извънредно елементарно по отношение на обичайните способи. Например, не е било належащо да се вършат специфични отвори за камерите, нито пък да се закрепват камери за тавана за избрани фрагменти.

Актьорите също са удовлетворени, защото лекотата на снимане им разрешава да работят оптимално бързо и да не чакат снимачния екип да настигне креативния им подтик. Свикнали на селфита и мобилни фотоси, актьорите нямат проблем с ориентирания към лицата им телефон.

„Плюсовете за мен са обилни и ще е мъчно да се върна към по-конвенционалните способи на снимане“, приключва Содърбърг.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР