Новият филм „Ботев“ вече е в кината. Той е в

...
Новият филм „Ботев“ вече е в кината. Той е в
Коментари Харесай

Историкът Пламен Павлов: Да се прави филм за Ботев никак не е лесно

Новият филм „ Ботев “ към този момент е в кината. Той е в копродукция с Българска национална телевизия. Филмът демонстрира незнайни обстоятелства от биографията на огромния поет-революционер и си слага за цел да подсети на обществеността за величието на неговия героизъм. Режисьор на кино лентата е Максим Генчев, а в ролята на Христо Ботев е артистът Деян Жеков.



„ Да се прави филм за Ботев по никакъв начин не е елементарно. Радвам се, че след няколко десетилетия от последната сходна лента имаме един стойностен филм, който събира позитивната сила на публиката от цялата страна “, сподели историкът Пламен Павлов, който е съветник на кино лентата.

Той добави, че във кино лентата могат да се видят ловко построени облици на Христо Ботев, Никола Обретенов, Венета Ботева, Георги Апостолов и на водещите фигури на историята с Ботевата чета.

" Филмът за Ботев не е документален. В него има художествени решения, които не подхождат на 100% с съответни документи. Въпреки това кино лентата има огромна степен на меродавност ", разясни историкът.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР