Новият емир на Кувейт е 83-годишният престолонаследник шейх Науаф ал

...
Новият емир на Кувейт е 83-годишният престолонаследник шейх Науаф ал
Коментари Харесай

Новият емир на Кувейт ще положи клетва днес

Новият емир на Кувейт е 83-годишният престолонаследник шейх Науаф ал Ахмад ас Сабах, съобщи Ройтерс. 83-годишният шейх беше назначен за нов емир на Кувейт след гибелта на брат му шейх Сабах ал Ахмад ал Джабер Апелативен съд Сабах, който умря през вчерашния ден на 91 години.

От организацията прецизират, че според Конституцията на страната престолонаследникът автоматизирано става емир и встъпва в служба след полагане на клетва в Народното събрание, което ще стане през днешния ден.

Въпреки, че Кувейт има един от най-активните парламенти в арабския свят, емирът има множеството пълномощия, в това число да назначава държавното управление, означават от ДПА, представени от БНР.

Съболезнования за кончината на предходния емир изрази кралят на Йордания Абдула Втори и разгласи 40 дни печал в страната. Тридневен печал беше разгласен и в Обединените арабски емирства, и в Египет.

Съболезнования сервираха и кралят на Саудитска Арабия Салман, и престолонаследникът Мохамед, а също и подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хуси, и турският президент Реджеп Таип Ердоган.

А генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш разказа 91-годишния шейх като „ необикновен знак на мъдрост и благотворителност, вестоносец на мира, строител на мостове “.

Подобно на Оман, Кувейт заема позиция на неутрална страна, която води разговор с всички - от Съединените щати до Иран и Саудитска Арабия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР