Новият експертен щаб за борба с коронавируса в Германия проведе

...
Новият експертен щаб за борба с коронавируса в Германия проведе
Коментари Харесай

Германия отчита спад з заразяванията с коронавируса

Новият експертен щаб за битка с ковид в Германия организира през днешния ден първото си съвещание, съобщи Асошиейтед прес.

Германските управляващи регистрират, че рестриктивните мерки, въведени през последните седмици, са съдействали за ограничение на разпространяването на болестта.

През последните 24 часа в страната са регистрирани 30 823 нови случая на ковид. Преди две седмици новозаразените на денонощие бяха към 45 хиляди.

За миналите 24 часа в Германия са регистристрани над 470 смъртни случая, свързани с ковид.

Експертите от щаба обявиха през днешния ден, че е прекомерно рано да се каже по какъв метод новият вид Омикрон ще повлияе на разпространяването на вируса.

Вчера новият здравен министър Карл Лаутербах изрази сдържан оптимизъм по този въпрос. " Ситуацията постепенно се стабилизира и намаляването на броя на инфектираните е реалност ", написа той в Туитър.

Щабът за битка с ковид се състои от вирусолози, медици с клинична процедура, специалисти в областта на етиката и други експерти, които от време на време водят открити разногласия между тях кой е верният път за справяне със болестта, отбелязва Асошиейтед прес.

Германските управляващи вкараха неотдавна по-строги ограничения, които засягат най-много неимунизираните хора, които в този момент нямат право да посещават множеството магазини, които не продават артикули от първа нужда, заведенията за хранене, залите за културни мероприятия и спортните уреди.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР