Новият австрийски канцлер, който встъпи в длъжност вчера, е бивш

...
Новият австрийски канцлер, който встъпи в длъжност вчера, е бивш
Коментари Харесай

Карл Нехамер: бивш военен, известен със способността да изслушва, ще управлява Австрия

Новият австрийски канцлер, който встъпи в служба през вчерашния ден, е някогашен боен без изключително забележителна биография, напуснал армията, с цел да се посвети на политическа кариера в Австрийската национална партия. Вчера той бе награден за лоялността си и за способността си да изслушва.

Нехамер е роден през 1972 година във Виена, побелял е и върви с набола брада. Като военнослужещ доближава чин лейтенант, сокато още е в армията е деятел на Австрийската национална партия.

Впоследствие се занимава с политическа връзка и е определен за народен представител през 2017 година През януари предходната година става министър на вътрешните работи.

В това си качество няколко месеца след назначението си би трябвало да се оправи с последствията от първия ислямистки атентат в Австрия, при който умират четирима души и който разкрива някои недостатъци на австрийските служби.

Нехамер е фамилен и има две деца. Зет е на известен ефирен водещ. Често може да бъде видян да разхожда кучето си във Виена и да се усмихва на минувачите, без да се опасява за сигурността си.

" Прям "

" Той е доста непосредствен човек ", счита политологът от Националния център за научни проучвания Патрик Моро, който е специалист по Австрия. " Наистина е архетипът на боен ", знае по какъв начин да управлява хора, само че в това време знае по какъв начин да изслушва " с схващане ".

Успял е да завоюва признанието на министрите еколози, с които ще ръководи. Заедно обединението ще преодолее съмненията във връзка със наложителната имунизация против ковид и скоро ще я вкара в Австрия - първата страна в Европа, която се взема решение на сходна мярка.

" Въпреки репутацията, която си е построил, той има доста качества, които са добра база за взаимна работа ", съобщи водачът на " Зелените ", вицеканцлерът Вернер Коглер.

Според анализаторите Нехамер е предан към своята партия, достоверен, даже отегчителен и демодиран. Досега той беше член на държавното управление, без обаче да е доста непосредствен със Себастиан Курц, на който не дължи нищо.

Курц, който преди няколко седмици бе заменен на канцлерския пост от дипломата от кариерата Александър Шаленберг, в последна сметка се отдръпна от политическия живот, откакто се появиха свързани с него подозрения в корупция.

Неотстъпчив по въпроса с даването на леговище

Карл Нехамер, който се отличава с друг жанр, има за задача да възвърне доверието на необятния електорат, който бе притеглен от " популизма " на Курц и който в този момент е надълбоко отчаян и клони към крайната десница, както написа всекидневникът " Стандард ".

За тази цел той не би трябвало да трансформира курса на Австрия от последните години по въпроса с миграцията.

Неотстъпчив по въпроса с правото на леговище, Нехамер е подложен на критика от неправителствени организации, че е експулсирал деца измежду нощ и е желал да връща афганистанци в Кабул, до момента в който талибаните са били на косъм от това да вземат властта.

Но той ще би трябвало да влиза в по-малко борби с европейските си сътрудници от предшественика си, счита Патрик Моро.

" Той е обичаен в методите си на връзка и е човек, с който може да се води полемика ", споделя специалистът.

По БТА
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР