Новият американски посланик връчи на президента акредитивните си писма. Новоназначеният

...
Новият американски посланик връчи на президента акредитивните си писма. Новоназначеният
Коментари Харесай

Новият американски посланик връчи на президента акредитивните си писма


Новият американски дипломат връчи на президента акредитивните си писма. Новоназначеният ексклузивен и пълномощен дипломат на Съединени американски щати Кенет Мертен връчи акредитивните си писма на президента Румен Радев. 
Toва се случи единствено ден след идването му в страната.
Мертен наследи поста Херо Мустафа. Тя си потегли от България в края на март, откакто мандатът ѝ изтече.

Мертен е бивш дипломат на Съединени американски щати в Хърватия и Хаити. Той е считан за върховен посланик от сан „ кариерен министър ” и е бил заместител изпълнителен
секретар в Държавния департамент на Съединени американски щати.
Професионалният опит на Мертен във Вашингтон включва две назначения в Оперативния център на Държавния департамент, който дава отговор за реагирането при зараждащи изключителни обстановки в интернационален мащаб, обезпечава на управлението на Държавния департамент настояща информация за значими събития и подкрепя ежедневната
работа и пътуванията на държавния секретар.
Освен това има опит и като основен заместител помощник-секретар в Бюрото за световно ръководство на гении, а преди този момент е бил заместител помощник-секретар в Бюрото по въпросите на Западното полукълбо.
Последният мандат на Мертен е бил временно
изпълняващ длъжността шарже д’афер на посолството на Съединени американски щати в Хаити. Носител е на Голям почетен кръст, присъден от държавното управление на Хаити за поддръжката му след земетресението през 2010 година, когато починаха над 170 000 души.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР