Новите три ваксинационни пункта - в мол „Парадайс“ (ниво 0,

...
Новите три ваксинационни пункта - в мол „Парадайс“ (ниво 0,
Коментари Харесай

Започна ваксинирането в столичните молове

Новите три имунизационни пункта - в мол „ Парадайс “ (ниво 0, Северен вход), мол „ Сердика “ (ниво 0 до потребителски асансьори) и "Ринг мол "(на паркинга до Икеа) бяха открити през днешния ден в 13 часа и към този момент одобряват първите искащи да се ваксинират против COVID-19, оповестиха от пресцентъра на Столична община. С тях местата за имунизация през уикенда в София към този момент станаха 8. Решение за отварянето в моловете бе взето по самодейност на шефовете на комерсиалните центрове след среща с кмета на София Йорданка Фандъкова предходната седмица.
Работното време на имунизационните пунктове е съобразено с интензивността на посетителския поток в моловете - от 13 до 18 часа. Столична община и СРЗИ обезпечават лекарски екипи и ваксини, както и на останалите 5 мобилни пункта в Южния парк, Северния парк, Борисовата градина, парк "Дружба " и в кв. "Красна поляна ".
Въпреки дъждовното време, през днешния ден до обед в пунктовете в парковете се имунизираха общо 326 души. Някои от хората си слагат в тези пунктове към този момент втора доза от определената от тях иРНК ваксина и получават европейския документ, с който могат да пътуват умерено в множеството европейски страни. Сертификати на място получават и хората, предпочели еднодозавата ваксина на "Янсен ". Работното време в пунктовете в парковете през днешния ден и на следващия ден е от 9 до 16 часа.
Над 3200 души се имунизираха през първите три уикденда, в които работят мобилните кабинети в парковете
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР