Новите стадиони в Пловдив, в които се инвестират десетки милиони

...
Новите стадиони в Пловдив, в които се инвестират десетки милиони
Коментари Харесай

Кой ще стопанисва Колежа и Лаута

Новите игрища в Пловдив, в които се влагат десетки милиони от страната и бюджета на Пловдив, би трябвало да останат общински след края на строителството. Това твърди кметът на регион „ Южен ” в Пловдив Костадин Язов пред водещия Кирил Донев в третия епизод на „ Марица Подкаст ”. Язов реализира инвеститорски надзор при реконструкцията на ст. „ Локомотив ” в парк " Лаута ". Според него най-важно е да се откри ефикасна формула за стопанисване на Колежа и Лаута, с цел да не се трансфорат те в нов Колодрум. Стадионите би трябвало да са работещи и печеливши структури, твърди Язов.



Според него и досега не е несъмнено дали с обезпечените средства Колежа и Лаута ще могат да бъдат приключени във тип, с който да се реализира четвърта категория съгласно условията на УЕФА. 

 Живко Желев, представител на компания „ Рудин ”, която прави реконструкцията на ст. „ Локомотив ”,  строителството върви с положителни темпове и всичко се извършва с най-хубаво качество. Той не се ангажира със периоди за окончателното довеждане докрай на оборудването, за чийто втори стадий на строителство евентуално ще има и други претенденти. 

„ Пожелавам на пловдивчани след време на стадиона в парк " Лаута " да се играят мачовете на националния тим на България и да се вършат концерти на известни групи, които да носят огромни доходи, тъй като единствено с приходите от футболни срещи стадионът надали ще може да се устоя ”, предизвести Живко Желев. 

Слушайте и гледайте епизод 3 на „ Марица Подкаст ” през днешния ден от 19 часа на сайта , на и в каналите на медията в YouTube, SpotiFy, Anchor и Soundcloud. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР