Новите случаи на Covid-19 във Великобритания за втори пореден ден

...
Новите случаи на Covid-19 във Великобритания за втори пореден ден
Коментари Харесай

Великобритания отчете за втори пореден ден рекорден брой нови заразени с Covid-19

Новите случаи на Covid-19 във Англия за втори следващ ден са рекорден брой. Главният здравен контрольор на Англия предизвести, че поради бързо разпространяващия се вид на ковид Омикрон нивата на хоспитализациите на денонощие също може да доближат нови върхове, съобщи Ройтерс.

Англия регистрира 88 376 новозаразени, най-големия брой от началото на пандемията и с към 10 000 повече спрямо предходния връх от вчерашния ден.

" Увеличаването на новите случаи слага напрегнат системата на опазване на здравето заради огромния брой болни медици ", сподели пред английските депутати основният здравен контрольор на Англия Крис Уити.

" Омикрон е толкоз инфектиран, че даже да се окаже по-лек от предходните разновидности, той отново може да докара до повишаване на хоспитализациите ", уточни той.

Уити обаче добави, че имунизацията може да понижи броя на хората в интензивно поделение и да редуцира болничния престой. Хоспитализациите за последното денонощие са 849.

Сюзан Хопкинс, основен медицински консултант в английската Агенция за здравна сигурност, съобщи, че в лечебните заведения има 15 потвърдени случая на Омикрон, само че уточни, че същинският брой евентуално е доста по-голям.

Въпреки че броят на новозаразените съгласно формалните данни е рекорден, през март 2020 година, когато Англия беше наранена за пръв път от пандемията, тя не разполагаше с благоприятни условия за всеобщо тестване, по тази причина действителните мащаби на разпространяването на болестта по това време са незнайни, отбелязва Ройтерс.

Англия разчита бустерната имунизация да предотврати тежкото протичане на заболяването при заразяване с Омикрон.

Правителството предложи на хората да работят от у дома, направи носенето на маски на публични места наложително и вкара условие за здравен пропуск за достъп до някои обекти и всеобщи прояви в Англия, само че се въздържа от цялостно затваряне.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР