Новите случаи на COVID-19 в Русия надхвърлиха 10 хиляди за

...
Новите случаи на COVID-19 в Русия надхвърлиха 10 хиляди за
Коментари Харесай

Нов рекорд на новозаразени в Русия от май насам

Новите случаи на COVID-19 в Русия надвишиха 10 хиляди за първи път от май, оповестиха от оперативния щаб.

През миналия ден в страната са умряли 107 души с ковид, съобщи Би Би Си.

Сред 10 499 случая максимален брой нови случаи на ковид са открити в Москва – 3 327 (това е максимумът от средата на май), следва Санкт Петербург – 392, и Московска област – 296.

„ В съветската столица са доказани 3327 нови случая на коронавирусна зараза. 884 пациенти с COVID-19 са приети в болница дневно. 247 души са на вентилатори в московските лечебни заведения “, се споделя в изказването.

В неделя кметът на Москва Сергей Собянин съобщи, че обстановката с разпространяването на ковид в града се е нормализирала до известна степен.

„ Виждаме, че когато нашите лечебни заведения интензивно се зареждат, обстановката се е нормализирала до известна степен, само че броят на приетите в болница пациенти към момента постепенно, само че несъмнено се доближава до хиляда души дневно. Много от тях са съществено заболели “, разяснява Собянин в изявление за телевизия „ Россия 1 “.

През първия месец на есента на 2020 година броят на случаите в Русия се е нараснал с съвсем 215 хиляди – от 990 хиляди случая на 30 август до 1 милион 205 хиляди души на 4 октомври.

От 5 октомври условието за прекачване на работа от разстояние за 30% от чиновниците в Москва става наложително. Това се дължи на внезапното нарастване на откритите случаи на ковид, сподели кметът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР