Новите случаи на COVID-19 у нас са осем. Всички нови

...
Новите случаи на COVID-19 у нас са осем. Всички нови
Коментари Харесай

Осем са новите случаи на коронавирус у нас - обмислят се и още предпазни мерки

Новите случаи на COVID-19 у нас са осем. Всички нови случаи са в София. Така общо в столицата доказаните случаи на ковид са 214, а общият брой на инфектираните в България става 346. Това разгласи на брифинг в Министерски съвет ръководителят на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, съобщи кореспондент на Novini.bg.

От всички 346 - 125 са на болнично лекуване, 13 са в натоварен бранш, интубирани. Знаете, че през днешния ден има след брифинга стана ясно, че е умряла още една жена от Благоевград, тъй че общият брой е осем. Средната възраст на умрелите много се снижи към този момент 66 години. Медицински личен състав са 17 индивида, съобщи той.

Имаме нови изписани с две позитивни от Александровска болница, от " Пирогов " един и от Бургас един. Броят на изписаните, които са с по две негативни проби, към този момент е14, посочи ръководителят на спешния щаб.

Починалите, които са по-млади от 70 години, са с хронични белодробни болести, хипертония и тежка астма. В момента обаче има и 37-годишен мъж в " Света Анна ", който е интубиран. Да не се построява в обществото мнение, че единствено възрастните боледуват и умират. Не – и младежите могат да боледуват и да загинат, акцентира ген. Мутафчийски.

Обмисляме мярка за декларация за придвижване в града и е въпрос на време да бъде въведена, заяви ръководителят на спешния щаб.

По думите му в Пловдив централната улица е цялостна. Пловдив е може му следва много сериозна обстановка, предизвести ген. Мутафчийски.

Попитан дали има проблем в болничното заведение в Благоевград поради умрелите, той съобщи, че и в София съвсем всеки интубиран умира. И в Италия е по този начин, и в Испания, добави още Мутафчийски.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР