Новите слънчеви батерии са произведени от Боинг в партньорство със

...
Новите слънчеви батерии са произведени от Боинг в партньорство със
Коментари Харесай

УСПЕХ: Американският космически кораб Карго Драгън излетя, за да достави нови слънчеви батерии на МКС!

Новите слънчеви акумулатори са създадени от Боинг в партньорство със Спектролаб и Деплойъбъл Спейс Систъм. 

В хода на днешната задача беше употребена напълно нова ракета, с нелетяла до момента първа степен. Нямаше никакви отклонения от работата на степента, като след извеждането на “Карго Драгън ” тя извърши наред кацане върху плаващата платформа “Разбира се, че към момента те обичам ”. Така степента беше потвърдена, че е годна за съществени полети и ще се употребява за изстрелването на пилотирания транспортен съд “Крю Драгън ” с третия постоянен екипаж до МКС.

Освен задачата по сериозно значимия ъпгрейд на МКС, на борда на “Карго Драгън ” пътуват и някои научни опити. В това число влизат дребните животни тардигради (водни мечки), като откривателите ще изследват тяхната акомодация към галактическите условия, опит за основаването на нови сортове памук, изискващи по-малко вода и пестициди, портативно ултразвуково устройство и други.

“Карго Драгън ” също по този начин транспортира хардуер за съветския сегмент на орбиталната станция – нова електроника за системата “Курс ”, която е нужна за скачването на галактическите кораби “Прогрес ”. 

Скачването на кораба с МКС е планувано за събота в 12:00 ч. българско време. С това СпейсЕкс още веднъж ще имат два кораба на орбиталния комплекс (другият е пилотираният “Крю Драгън ”).

За повече информация по отношение на днешната задача – НАСА

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР