Новите руски ракети Союз-5 и Союз-6, проектирани от Роскосмос ще

...
Новите руски ракети Союз-5 и Союз-6, проектирани от Роскосмос ще
Коментари Харесай

Рогозин: Новите руски ракети „ще се борят” за пазар

Новите съветски ракети „ Союз-5 ” и „ Союз-6 ”, проектирани от „ Роскосмос ” ще бъдат подготвени да се „ борят ” на пазара против задграничната конкуренция, съобщи ръководителят на корпорацията Дмитрий Рогозин.
Според него, ракетите ще се конкурират сполучливо на интернационалните пазари с ракети с американско или друго произвеждане, оповестява РИА Новости.
Ракетата „ Союз-5 ” се създава от 2016 година и ще смени сегашните „ Зенит ”. Първият й старт е плануван за 2022 година, само че наскоро беше изместен за 2023 година
Наскоро стана известно, че се създава и ракета „ Союз-6 ”, която ще се отличава от „ Союз-5 ” по потреблението при първия стадий на мотора РД-180 вместо РД-171. РД-180, в действителност, е половината от РД-171, заради което плановият потенциал на „ Союз-6 ” ще бъде 9 тона в ниска околоземна орбита, вместо 17-те тона на „ Союз-5 ”.
От началото на 2000 година Русия дълго време беше водеща по количество изстреляни ракети, в това число за търговски цели. „ Протон-М ” и „ Союз ”, както и други съветски ракети-носители принадлежаха повече от половината изстрелвания с комерсиална цел в света.
През 2012 година количествата изстрелвания понижиха, а след 2014 година делът на Русия последователно понижа, за сметка на американските „ SpaceX ”. През 2018 година „ SpaceX ” изстреля в космоса повече ракети, в сравнение с целия съветски галактически бранш.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР