Новите прогнози на Международния валутен фонд, които трябва да излязат

...
Новите прогнози на Международния валутен фонд, които трябва да излязат
Коментари Харесай

МВФ: Войната ще забави глобалния растеж, но няма да има рецесия

Новите прогнози на Международния валутен фонд, които би трябвало да излязат през април, ще покажат, че войната в Украйна ще забави световния стопански напредък, само че няма да провокира световна криза, сподели във вторник ръководещият шеф на МВФ Кристалина Георгиева, съобщи Ройтерс.

Изказвайки се на онлайн събитие, проведено от списание Foreign Policy, Кристалина Георгиева сподели, че някои слаби разрастващи се стопански системи, които към момента се борят с пандемията от Covid-19, въпреки всичко са изправени пред риск от криза заради разтърсвания вследствие на по-високите цени на храните и силата и по-строгите финансови условия заради покачванията на лихвите в развитите стопански системи.

Въпреки че растежът на международната стопанска система ще бъде по-нисък от предстоящото, " прогнозите за напредък за 2022 година към момента ще останат в позитивна територия ", удостовери Георгиева, като добави обаче, че се " тормози от дългова неплатежоспособност в някои страни с ниски приходи ", защото затягащите се финансовите условия биха могли да ги вкарат в положение на " потрес ".

" Русия нахлу в Украйна, когато международната стопанска система към момента не се беше възстановила изцяло от провокираната от Covid-19 рецесия. Ние оценяваме въздействието на войната и глобите в разнообразни елементи на света ", сподели Георгиева, като акцентира, че фокусът би трябвало да бъде ориентиран към " най-уязвимите " страни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР