Новите правила за чистотата на въздуха в големите градове в

...
Новите правила за чистотата на въздуха в големите градове в
Коментари Харесай

Старите дизели изчезват постепенно от Белгия

Новите правила за чистотата на въздуха в огромните градове в Белгия плануват скоро в страната да се движат единствено дизелови коли, създадени в последното десетилетие. Това сочат данни, показани в локални медии.

В Брюксел от предходната година е в действие възбрана за придвижване на най-старите дизелови транспортни средства (автомобили, рейсове и камиони) , за които няма стандарт, или които са създадени по стандарт Евро 1. От тази година в столицата бе неразрешено придвижването на дизелови коли от стандарта Евро 2, както и на бензинови без стандарт или с Евро 1.

От началото на идната година в града ще се движат единствено дизелови транспортни средства по стандарт Евро 4 или по-нов. От 2022 година за дизелите ще се изисква стандарт най-малко Евро 5, а от 2025 година - най-малко Евро 6. След 6 години се планува ограничение на придвижването на бензинови коли от стандарт Евро 2.

Във Фландрия бе лимитирано придвижването на транспортни средства по двата най-стари стандарта , а във Валония ограничения ще бъдат въведени от 2023 година Общините имат свободата сами да оферират и вкарват зони с ограничавания за придвижването на по-замърсяващи транспортни средства. Спазването на възбраните се следи с камери, способни да разпознават регистрационните табели и свързани със съответните бази данни.

Собствениците на " неразрешени " коли и мат правото да влизат в зоните с ограничавания в Брюксел до осем дни в годината и против билет от 35 евро дневно . На нарушителите се постанова санкция от 350 евро, само че за един автомобил не може да бъдат издавани повече от четири санкции годишно.-->

За да се избегнат повече неприятности, белгийските управляващи изпращат авансово писмени предизвестия на притежателите на коли, обхванати от новите ограничения . Налагането на санкции стартира 3 месеца след влизането в действие на следващите ограничавания. Според управляващите въздействието на ограниченията е очевидно, а по-засегнати са дизеловите мотори, тъй като те замърсяват 10 пъти повече.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР