Новите по-строги санкции са шофьорите, употребили алкохол или наркотици, предвиждат

...
Новите по-строги санкции са шофьорите, употребили алкохол или наркотици, предвиждат
Коментари Харесай

Къде отиват конфискуваните коли на пияните и дрогирани шофьори?

Новите по-строги наказания са водачите, използвали алкохол или опиати, плануват конфискация на колите. За 6 дни са открити 135 водачи с алкохол в кръвта над 1,2 промила или с позитивни проби за опиати. Какво се случва с техните коли?

От Министерство на вътрешните работи към този момент не желаят да отговорят на този въпрос. Знаем само, че в Бургас са иззети 18 коли.

Така за медиите и обществеността остава неразбираемо къде се намират тези коли и по какъв начин преди правосъдно решение водачите са се съгласили да ги преотстъпят на органите на реда.

От Министерство на вътрешните работи публично споделиха, че към момента текат „ организационни дейности “ по използване на новите законови текстове.

Според адвокати и специалисти новите правила са недомислени и си опонират.

Проблем са и полевите проби, които от време на време дават подправени позитивни резултати. Кръвните проби лишават месеци, а до тогава поради един неверен тест с дрегер – колата ни ще стои на углавен паркинг. 

В тази връзка се предлага във всеки регионален град да има лаборатория за кръвни проби.

Според основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров занапред се създават механизми, свързани с измененията.

„ Предстои ни да приказваме и с прокуратурата по какъв начин ще се ползват тези механизми и да изработим механизъм, който да удовлетворява всички страни в този развой “, разяснява Тодоров пред бТВ.

Припомняме, че преди година, след всеобщо тестване на чиновниците в Министерство на вътрешните работи за алкохол и опиати и дадени позитивни проби, от синдикалните организации също оповестиха тестванията за неточни.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР